• 1160
    fotomaç gazetesi yazarı.
    aşağıda 1 nolu başlık beşiktaş, tff, uefa ve şike davası açısından oldukça düşündürücü.

    http://www.fotomac.com.tr/...bahcenin-hocasi-kotu

    --- alıntı ---

    beşiktaş arada kaynayacak
    * uefa kongresi, istanbul'da yapıldı. buna karşılık en çok konuşulan ve uefa yöneticilerine yöneltilen sorular görülmeye devam edilen şike davasıydı. başkan platini ve genel sekreteri infiantino net mesajlar verdi. başbakan erdoğan'ın "kişilerin işlediği suçların, tüzel kişiliklere bağlamaması" yönündeki açıklaması da çok konuşuldu. siz bu açıklamalarla ilgili neler söyleyeceksiniz?
    benim anladığım; baştan beri yıldırım demirören tarafından sahnelenen oyun devam ediyor.
    (gbkz: 1- yıldırım demirören, türkiye'ye ceza verilmesini istiyor ki beşiktaş maddi durumundan dolayı tek başına ceza almasın. beşiktaş çünkü futbol sahasında avrupa'da oynama hakkını kazansa bile maddi durumu dolayısıyla uefa kriterlerine uymadığı için reddedilecek. bu da yıldırım'ın, beşiktaş'ta lanetlenmesine sebep olacak. onun için türkiye olduğu gibi, fenerbahçe de, galatasaray da, trabzon da avrupa kupalarına alınmazsa beşiktaş da arada kaynayacak.)
    2- cebinde 103 milyonluk liralık senet var. o senedi her an tahsil edebilir.
    fikret orman'a karşı silah olarak da kullanabilir. 'bak işleme koyarım senetleri ha!' diye baskı yapmak için... yani hem futbol federasyonu başkanı hem de bir yandan beşiktaş'ın gizli başkanlığı heveslerinde o 103 milyonluk senetle...

    iktidar zarar görür
    bunun için de türkiye'nin ceza alması zerre kadar umurunda değil.
    tam tersine ceza almasını istiyor. bu yüzden kulüplere herhangi bir ceza verilmeyecek.
    platini'nin açık seçik, "başbakan haklı olabilirsiniz ama sistem böyle demesine" rağmen bile bile lades yapılarak federasyon kulüplere ceza vermeyecek. spor adamlarına ceza verilmesi için de mahkemenin kararı beklenecek.
    bunun sonunda yıldırım demirören başarıya ulaşacak. ama bana sorarsanız türkiye milli takımı dahil ceza alırsa bundan siyasal iktidar büyük zarar görür.
    başbakan'ın bu durumu iyi analiz etmesi lazım. uefa'ya fifa'ya başkaldırıp 'biz avrupa'ya iki sene gitmeyelim' demek siyasal iktidarı yıpratır.
    çünkü bu ülke sadece fenerbahçelilerden ibaret değil.
    üstelik fenerbahçelilerin önemli bir bölümü de kulübü bu duruma düşürenleri çok fena eleştiriyor. şimdi seslerini yükseltmiyorlar ama... ben biliyorum.

    --- alıntı ---
App Store'dan indirin Google Play'den alın