• 168
    maç notlarım kısa kısa şöyle.
    1. metroya 18.45 de binebildim asy arena'ya 19.10 da girdim, ilk 10 dakikayı kaçırdım. yol ise metro ile sadece 25 dakika sürdü.
    2. taraftar sayısı sanırım 45.000 civarındaydı.
    3. taraftar 2. yarıya iyi başladı 80 lerde kıpırdadı ve taraftar gitmiş maçı az daha alacaktı ancak mehmet battal'ın son dakikada atamadığı gol ile maç berabere bitti. pegasus çok çalışmakta ancak stadın geneline bu çalışkanlığına ortak etmeli. (gbkz: galatasaray taraftarı 90 + 6 dakika boyunca stadın 4 tarafı ile bir tezahürat geliştiremedi.)
    4. (gbkz: galatasaray takımının gol pozisyon sıkıntısının olduğu maçlardan birini daha yaşadık.) 2011 -2102 sezonu ilk yarı 17 maçın 15'inde bunu yaşamıştık. ara transferde ise yönetim bizi uyuttu. ronaldinho ismi üzerinden birde hocaya ayar vermeye kalkıştı. ancak ara transferde sorunlar görülmedi ve çözülmedi. play off öncesi düşmeler olacak hesapları ise yalan oldu zaten ronaldinho ismi ile yönetim kendi içinde çelişmişti.
    5. galatasaray takımı hassas terazi üzerinde. bir adam kötü ise veya cezalı veya sakat veya afrika kupasında ise takımın dişlileri çalışmıyor. yedek kulübesinin değerinin yerlerde olduğu halde yönetim bunu niye çözmedi? niçin bu kadar yatırım yapmışken yatırımını riske attı? bu soruların cevapları ilerde düşünülecek ve elbette yazılacak.
    6.maç içinde baros ve necati oynamasa ve 9 kişi oynasak daha iyi olur muydu? sanki evet 9 kişi oynasak daha iyiydi. top en azından bizde olurdu.
    7. maç içinde rakibin forveti burak inanılmaz bencilce oynadıkafasını kaldırıp doğru yerlere pas atsa sahadan 0-3 ayrılırdık.
    8. maçın hakemi beraberlik için sahaya çıkmıştı. duruşu, bakışı, vücut dili, kadıköy maçlarını yönetim biçimi incelendiğinde bunu görmek mümkün. erman toroğlu ve yusuf namoğlu gibi haklemleri gören biri olarak, klasik fenere yaranırsam büyük hakem yaftası bana verilir diyen uyanık eyyamcı bir hakem gördük maçta. (gbkz: maçın 81. dakikasında çaldığı penaltı şayet oyun 1-1 olsa idi kesinlikle çalmayacağı bir düdüktü.) niye çaldı çünkü beraberlik en iyi sonuçtu medya için ve lig tv için. şikeciler hem yukarıya yaklaşacak hemde 3. ile ara açılacaktı.
    9. engin saçlarını kestirmiş ancak yaramamış. geldiğinden beri en kötü maçını çıkardı. bu halde bile baros ve necati'den faydalıydı.
    10. şampiyonluk gelir gelmez önemli değil. benim derdim yönetim şeklimizde. yönetim artık klasik yöntemlerle parasını taraftarın verdiği danışmanlarla bu işi yapmamalı. danışman tiplerini gayet iyi bilmekteyiz. genelde arıza çıkarır istediği olsun ister istemediğine bok atar. 35 milyon taraftarı olan kulübün bir danışman yüzünden ara transferi pas geçmesi ve yatırımın riske edilmesini anlayabilmiş değilim.
    11. galatasaray takımı disiplinli olmasa hakemden dün 2 kırmızı kart görür ve büyük yara alırdı. ancak sabır nereye kadar devam edecek hep bareber izleyelim.
    12. maç sonu 6 dakika uzamışken maç 82 de 1-1 olmuşken taraftarın bir kısmı gene koştura koştura 85. dakikada stadı terk etmeye başladı. kadın taraftarlar ise son saniyeye kadar stadı terk etmedi. yani bazılarımız gerçek taraftarlığı öğrenebilmiş değil.
    13. (gbkz: galatasaray takımı son 2 maç + 6 play off maçlarında toplam 8 maç içinde eminim ki mücadele edecek, rakibe saldıracak, zaman zaman ezecek ancak en kritik iş gol). bunun için forvete bol gol pası atabilecek adamlar lazım. kanatların ve beklerin desteği lazım. galatasaray hem pozisyon sayısı hemde bulduklarını atmak konusunda sıkıntılı gözükmekte. tek çözüm ise fatih hoca. adam sabahlara kadar çalışmakta. dualarımız onunla.
    14. baros gerçekten beton ayaklıymış yazar doğru yazmış. ayağına gelen her top ayağa çarpıp asgari 1 metre uzağa gitmekte. maçta en az 2 defa bu durum oldu.
    15. pegasus maç bitiminde oyuncuları çağırdı. ancak o sırada stadın %50 si boştu. taraftara bu yönü ile de eksi puan.
    16. doğu maçta en güzel tezahüratı başlattı; "aziz seninle gurur duyuyor" ile hakeme ayar verdi ki bu haykırış o andan sonra etkili oldu.
App Store'dan indirin Google Play'den alın