• 230
    gün sayıyorduk oğul, sen ana karnındayken galatasaray 14 sene sonra şampiyon oldu. yetişemedin o büyük güne, 5 günle kaçırdın cümbüşü. yada bize yol verdin rahat olun daha 5 gün var, maça sen git baba. neuchatel xamax'ı indirdik o büyük günde. sonrası seninle geçen seneler, efsane seneler.

    tribüne ana karnında çıkmıştın, hatırlamazsın yani ilk gittiğin maçı. fakat ben bir maç hatırlıyorum, ankaragücü maçıydı, çatapatla çıktı takım. ilk yarı boyunca bağırdın, hayır taraftar olarak değil gıcıklığına. devrede çıktık, ilk ve son defa galatasaray maçından son düdük çalmadan çıkmıştım.

    ben sana demedimmi oğlum, çocukluk etme çabuk büyüme diye. dinlemedin şu son maçta, kimsenin gitmek istemediği maça gidip, galatasaray için ''gençliğimin amına koydun, cim bomum canın sağolsun''diye bağırdın. azteka stadında salladın sarı kırmızılı bayrağı. parkende ağladın. ikitelli polis karakolunda sabahladın. 6 ay maça girmeme cezası alıp yine de girdin. ne günler geçti, bu sütunlarda sadece galatasaray'la olanlarını paylaşabileceğimiz.

    iyimi ettik kötümü bilmiyorum. şırıngaladık sarı kırmızı kanı. 2 sene sarı lacivert bezlere sıçtın. ben, benden daha fanatik taraftar olamaz derdim. seneler öncesinden bırakmak istedim taraftarlığı, 50 yaşında bırakamadım. çocukken nasıl bağırıyorsam şimdi aynı bağırıyorum. şimdi tribünlerin en ateşli yerinde, en cefakarların içindesin.

    keşke fenerli puştun birimi olsaydın. birde düzenin çanağını yalasaydın. yavşak, kıl, bencil, riyakar, sahtekar olsaydın. ezik olsaydın, hıyar parasıyla satın aldığın eşeğin olsaydı da sudan ölseydi. yalandan efsanelere inansaydın. geçseydin galatasaray maçında galatasaray'lılara yakın bir yere, maymunluk yapsaydın. 2525 kişiden anana küfür yeseydin.

    ah be oğul, biz azız. azdan yanayız. onun içindirki gücümüz yetmez ezerler bizi çoğunluklar. ama nazım baba derdi ya, ezilirken güzel kokarız. fesleğen oluruz, biraz daha ufalarlar kekik oluruz, nane oluruz. tuttuğumuz takımı ezerler, ezmeye çalışırlar, bir yerlerden her zaman bir delik bulur çıkarız. takımda ezilirken büyür, ezildikçe büyümüştür galatasaray, galatasaray ezildiği için büyüktür.

    oğul soğuk bir kış günü doğdun. bahardı sanki bizim için. bahar devam ediyor, büyüme artık. en kötü günün galatasaray'ın yenildiği gün olsun, yolun bahtın tuttuğun takımın yolu gibi açık olsun.
App Store'dan indirin Google Play'den alın