resim
Felipe Melo de Carvalho
Takım:Fluminense
Mevki:Stoper
Yaş:41
Boy:1.83
Uyruk:Brezilya
  • 1304
    galatasarayımızın farkını ortaya koyduyu yer ortasahasıdır. selçuk-melo ikilisinin hem ofansif hem defansif becerileri olan ikili olması çok önemli. zira napoli takımını da bu yönden beğeniyorum (gökhan inler, gargano).
    çoğu takımda dörtlü savunmanın önünde defansif özellikli bir dm oynuyor, önünde cm veya am oynar. bu da defansa orta sahadan +1 defans +1 hücüm katkısı yapar.
    ama eğer elinizde orta sahada iki yönlü oynayabilen futbolcular varsa orta sahadan +2 defans +2 hücum katısı yapmış oluyorsunuz.

    gelelim melo'ya;

    pitbull ilk geldiği zamanlar 10 numaralı formayı sırtına geçirmiş, selçuk ile birlikte iki yönlü oynuyordu. yeri geliyor adam eksiltip ceza sahasına doğru kat ediyor, ver-kaç yapıyor veya derinlemesine paslar atıyordu. aynı zamanda top rakipte iken presli ve kademeli katkısı vardı. selçukla beraber forvetlerimiz ve kanatlarımızla rakip alana çok adamla yığılıp top bizde kalıyordu. rakibin topu uzaklaştırmaya çalışırken gelen topları da topluyorduk böylece
    ikinci yarı itibariyle niye bilmiyorum hücuma katkısı artık yok denecek kadar. klasik dm oyuncusu kimliğine büründü. defansif olarak yapması gerenleri yapıyor mu? bence yapıyor fakat kendisinden daha çok şey bekliyoruz çünkü melo'da o potansiyel var hepimiz biliyoruz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın