• 63
    04.01.2012 tarihli vatan gazetesindeki yazısı.

    --- alıntı ---

    gs bonus!
    --------------------------------------------------------------------------------
    g.saray ligin ilk yarısı biterken otomatik mekanizmayla çalışan saat kıvamına gelmişti. üç günde bir maç yapmak g.saray’a yaramış, takım ritmini bulmuştu. durmak çok yaramamış sarı-kırmızılı takıma.. g.saray, belediye karşısında kötü mü oynadı? hayır. ama çok mu etkiliydi? ona da hayır! webo atılana kadar rakip üzerinde bir hakimiyet kuramadılar, baskı yapamadılar, pozisyon bulamadılar. topa çok sahiptiler ama oyuna değil. durağan, yavaş hatta mehter takımı adımlarıyla oynadılar ilk yarıyı. emre çolak’ın golü bir de 45’in uzatmalarının son dakikasında baros’un kafası dışında rakip kaleyi düşünmediler bile..

    topu geveleyince...

    -fatih terim’in melo’nun yokluğunda engin baytar tercihi g.saray’a ofansif zenginlik katar diye düşünenler hayâl kırıklığına uğradılar. topu geveleyerek oynamaktan çoğu zaman engin-selçuk ikilisi son bölgeye etkili pas atamadılar. bu da oyunun bir türlü tempo kazanamamasına neden oldu. elmander’in formsuz ama daha çok isteksiz hali de bu kısır oyunun başka bir sebebiydi. isveçli yine ilk yarının sonunda sahanın en çok koşan g.saraylısı olarak kendisine istatistik yazdırdı ama beklenenleri yaptığını söylemek zor. engin’in bütün rakipleri çalımla geçebileceğini düşünmesi günün futbol şartlarıyla ne kadar örtüşür; tahminen bunun cevabını terim kendisine soracaktır.

    -açik söylemek gerekirse webo atıldıktan sonra oyun g.saray lehine kırıldı. halis özkahya’nın bu pozisyonda ağır karar verdiğini düşünenler olabilir. ancak maç sonu yekta tarafından fotoğraflanan semih’in mosmor olmuş ayağının durumu kartın ne kadar haklı olduğunun göstergesiydi.

    emre gözardi edilemez

    -emre çolak’tan bahsetmeden bu yazıyı bitirmek genç futbolcu için haksızlık olur. dün iyi futbolunun yanı sıra attığı iki gol var ki g.saray için bonus kıvamındaydı. en sıkıştıkları anlarda g.saray’ı rahatlatan vuruşlardı. ilk golü muhteşemdi. göstere göstere vurdu. ikincisinde ise kaleye şut çekmenin artısını gördü. denedi ve golü buldu. bir takım şampiyonluğa yürürken orta sahasının ona katkısı rakamsal olarak çok önemlidir. melo ve selçuk’tan sonra o da rakip kaleyi düşünerek bu konuda takımına ciddi katkı yaptı. dünkü maçta emeği görmezden gelinemez.

    -biraz argo kaçacak ama dünkü karşılaşmanın gerçeği şudur; g.saray puan kaybetmek için çok kaşındı ama puan kaybetmeyi başaramadı! dün g.saray hanesine bonus üç puan olarak yazılmalı.

    --- alıntı ---
App Store'dan indirin Google Play'den alın