aynı isimdeki diğer başlıklar:
  • 1767
    29 aralık 2011 galatasaray bildirisinden sonra bir açıklama da kendilerinden gelmiştir.

    --- alıntı ---

    türk futbolunda 3 temmuz'dan sonra yaşanan gelişmeler ile ilgili ultraslan olarak tff'nin kulübümüzü hedef alan açıklamalarının dışında herhangi bir görüş bildirmedik.

    bugüne kadar yaşanan süreçte taraftarımızı teskin edici davranarak, bu konuda karar verici mercilerin takındıkları tavırları yakından takip ettik.

    zaman zaman ultraslan içinden de sessizliğimiz nedeniyle tepkiler alsak da tutumumuzu değiştirmedik.

    ancak, iddianame ve ek delil klasörleri açıklandıktan sonra ivedilikle karar almasını beklediğimiz tff'nin tavrı karşısında susmanın galatasaray kültürü ve değerlerine ihanet olacağı görüşünde olduğumuz için bu açıklamayı yapma gereği hissettik.

    - öncelikle şunun altını çizmek isteriz ki ultraslan, galatasaray yönetimi'nin gerek tff gerekse futbol dünyasını sarsan ve sevdiğimiz oyunu lekeleyen girişimler karşısındaki tavrını sonuna kadar desteklemektedir.
    bu destek her ortam ve platformda koşulsuz ve karşılıksız olarak sürdürülecektir.

    - futboldaki şike ve teşvik iddiaları ile ilgili herkesce malum olan delil ve belgelere rağmen halen birilerini kurtarmak adına girişimlerini toplumun akıl sağlığını ve sabrını zorlayacak derecede bir pişkinlikle sürdüren tff yönetim kurulu'nu görevini yapmaya davet ediyoruz.

    - bu oyunun gerçek sahibi olan bizleri yok sayanlara karşı her platformda demokratik ve hukuksal haklarımızı kullanacağımızı önemle belirtiyoruz.

    - şike iddianamesi ve deliller ışığında alınması gereken kararları 3 temmuz'dan bu yana erteleyerek güvenilirliği ve meşruluğu tartışılan tff'nin paydaşlarını bu kirli oyuna taraf olmamaları konusunda uyarıyor, yüce türk adaletinin harcadığı mesaiyi yok sayma yoluna giden bu tutumdan sakınmalarını tavsiye ediyoruz.

    - dünyada alınan emsal kararlar göz önüne alındığında uefa ve fifa'nın gerek kulüpler gerekse milli takımlar düzeyinde ülkemize uygulayacağı yaptırımlara çanak tutacak bir eylem içinde olmanın sorumluluğunu kimsenin kaldıramayacağını önemle ifade ediyoruz.

    - tff tarafından 26 ocak'ta yapılacağı açıklanan şike genel kurul'una katılacak tüm delegelere vicdanlarının sesini dinlemelerini tavsiye ediyoruz.
    zira orada destekleyecekleri ya da karşı çıkacakları her kararın, gelecekte doğuracakları sonuçları iyi tartmaları gerektiği gerçeğini bir de buradan dile getirmemiz gerektiğini düşünüyoruz.

    - futbolu sadece para unsuru olarak gören ve bu güzel oyunu kirletmek adına yapılan girişimlere kayıtsız kalanların da şikeyi yapanlardan hiçbir farkı olmadığının altını önemle çiziyoruz.

    - ultraslan olarak bizler bu konunun sonuna kadar takipçisi olacağımızı ve galatasaray yönetim kurulu'na olan desteğimizin bu hususta koşulsuz olduğunu bir kez daha önemle ifade etmek istiyoruz.

    - sayın başkanımız ünal aysal'ın da daha önce ifade ettiği gibi, "bu ateş üfleyerek sönmez" diyor, galatasaray taraftarına da her türlü provokasyona karşı dikkatli davranmaları hususunda uyarıyor, bu onurlu duruşa destek vermeye davet ediyoruz.

    ayrıca, tüm sporseverleri türk futbolunun geleceğini yayıncı kuruluşlara teslim etmek isteyenlere karşı dik durmaya davet ediyoruz.

    ultraslan

    --- alıntı ---
App Store'dan indirin Google Play'den alın