• 179
    maşallah(x41) galatasaray

    maşallah maşallah..(38)..maşallah. 41 kere maşallah.

    yazıya başka türlü başlamak cidden olmazdı. şu takıma, - dikkatinizi çekerim, artık "takım" diyebiliyoruz gönül rahatlığıyla - söylenecek şey o kadar çok ki aslında. hey gidi imparator, herkes bir kez daha anlıyor senin büyüklüğünü. nereden nereye getirdin takımı..

    her golden sonra yedek kulübesindeki manzarayı sabırsızlıkla çekiyorum resmen, o bütünleşmeyi görmek mutluluk veriyor..

    grande fatih terim!!

    derbi maçı kadrosuyla çıktık hayli zor geçmesini beklediğim trabzon deplasmanına. muhtemelen eboue biraz fedakarlık yapıp da çıktı. maçtan önceki genel kanı oynayamayacağı yönündeydi bildiğiniz gibi, ilk 11'de görünce şaşırdım. keza oynamasaydı, söylemek istedim, beklendiği gibi servet'i değil de serkan'ı tercih ederdim şiddetle. servet demeyin artık, aman. servet demek kafadan 1 gol yemek demek gibi bir şey. bozulmasın ujfa-semih ikilisi bundan böyle. hem ujfa'nın dediğini duymadınız mı; "semih, galatasaray'ın pique'si!.."

    inanılmaz iyi gidiyor semih, hiç de bozmadan, istikrarlı.. nobre, almeida, alex/bienvenu ve diğerleri derken şimdi de burak'a adım attırmadı resmen. aynen devam aslanım.

    ujfa, emre çolak için de "galatasaray'ın messi'si emre çolak" demiş. tamam tamam biraz abartmış kabul. fakat emre de son 2 maçtır baya etkili, kızdığımız zaman nasıl kızıp eleştiriyorsak, zaman hakkını verme zamanı. bu performansındaki bence en önemli faktör, terim'in ondan bekledikleri. emre'den gidip ikili mücadeleye falan girmesini beklemiyor terim, açık ve net bir şekilde basit oynayıp, sadece genellikle tekniğini kullanmasını istiyor. dikkat ettiyseniz ikili mücadeleye çok fazla girmiyor, genellikle boş alanlara yaptığı koşular ile top alıyor, hemen onu başka bir arkadaşına veriyor, veya uygunsa dribling yapıyor vs.. hem dinç kalıyor böylelikle, hem de rahat oynuyor, etkili oluyor.

    sertlikse sertlik. teknikse teknik. hızlı oyunsa hızlı oyun. passa pas. ruhsa ruh. mücadele ise mücadele. kondisyonsa kondisyon. her şey ama her şey var bu takımda. pas organizasyonları desen, her maç daha da iyi hale geliyor. erken gol de şüphesiz etkili oldu fakat trabzonspor takımının ve taraftarın direncini pas yaparak kırdık resmen. ve öyle boş boş, bülent ünder zamanındaki anlamsız paslar gibi değil de, önceden çalışılmış, bilinçli, etkili, tek paslar. bol bol ver-kaç. dikkat ettiyseniz muslera'ya atılan geri pas sayısı bir elin parmaklarını geçmiyor bir maçta. eskiden böyle miydi, sıkıştın mı at kaleye..

    şu da var tabi, takım her maç birbirini daha iyi tanıyor, birbirini ezberliyor

    tabii.. bir 4-4-2 gerçeği de var.

    4-4-2 ile birlikte sağ kanatta eboue ile kazım birbirine daha yakın oynamaya başladı, oldukça da uyumlu bir ikili oldular ve sağ kanattaki sıkıntıyı şimdilik çözdüler gibi. eboue hücuma çıkınca kazım geriye kayıyor, çeşitli çeşitli varyasyonlar böyle.. gerçi sadece sağ kanatta da değil gelişme, çolak-balta ikilisi de fena olmadı sol kanatta. balta eski baltalığını attı üstünden, ilk geldiği zamanki performansına yaklaşıyor giderek. çolak için zaten diyeceklerimi dedim yukarıda. e orta ikili, uzun zamandır bu kadar iyi ve uyumlu orta ikilimiz yoktu. bir de bunun üstüne, takımın kondisyonunun iyi olmasının da verdiği etkenle hücumda yaptığımız baskı, namı diğer 'bam bam bam' presi. toplu defans, toplu hücum anlayışı..

    çok iyi gidiyoruz beaa..

    ligde en çok gol atan, en az gol yiyen, 6 maçtır deplasmanda gol yemeyen, 7 maçtır deplasmanda yenilmeyen (beşiktaş deplasmanı, gençler deplasmanı, trabzon deplasmanı.. boru değil bu deplasmanlar.), 7 maçtır yenilmeyen, 4 maçtır kazanan, 8 günlük zorlu süreç içindeki 3 maçtan da 3 puan çıkaran bir takımdan bahsediyoruz.. üstünü mü çizersiniz, altını mı bilemem ama, "takım" diyorum..

    çok büyük konuşacağım belki ama, bu takım bu sezonu lider bitirir ve yine bir dümen dönmezse - şunu ekleyeyim, zerre kadar inanmıyorum temiz bir play-off süreci olacağına - bu takım şampiyonluğu göğüsler, söke söke..

    yalnız baros'un artık kendine gelmesi lazım bir an önce. o kadar iyi işler başaracaktır ki baros elmander ile çift forvette.. hiç o bildiğimiz baros gibi değil bu aralar. istediklerini sahaya tam olarak yansıtamayınca da işi gücü hakemle uğraşmak olan bir futbolcu izlenimi bırakmıyor değil izleyenlerde. baros'u biliyoruz, bu değil. atacağı bir iki gol ile kendine gelecektir baros da, onun da kendine gelmesiyle bu takım daha da bi' başka olur..

    sonra..

    kırmızı karttan sonra iki tarafa da sorsalar maç böyle bitsin diye, zıplaya zıplaya kabul ederdi. trabzon zaten oyundan iyice koptu 2. golden sonra. kırmızı kart da gelince, maç bitti zaten.

    neyse, face'de beğeni toplama meraklısı spikerlerimiz de mutlu olmuştur 3 gol olunca. bol bol beğenilmiştir, paylaşılmıştır goller falan. hadi yine iyisin lig tv! bu arada aklıma gelmişken, galatasaray fenerbahçe'yi 4-5 gündür yenemiyor, birisi söylesin de şunlara haber falan yapsınlar hemen şunu, severler böyle haberleri bas bas bağırmayı!

    babamın, tam "melo atsın, selçuk atamıyor bir türlü.." demesinden sonra "siftahı yapacak" dememle birlikte selçuk'un yazması da hoş oldu. islık falan da kalmadı zaten sonra.

    ligdeki ilk golünü geçtiğimiz hafta fenerbahçe karşısında atan küçük melo bu maçta da gol ataydı iyiydi bu arada.

    ellerin serbest, su şişelerinin bol bol patladığı, sahada bir çift kunduranın olduğu maçta, elmander'in giray'a attığı artistik çalımdan sonra hafiften sataşması da güldürmedi değil.

    son sözü de tolga'ya söyleyeyim. bu maça kadar 6 galatasaray maçına çıkmıştı tolga. bir tek geçtiğmiz sezon arena'daki seyircisiz maçta gol yemedi bu 6 maçın içinden. ve sadece bu maçta trabzonspor galibiyet aldı. 4 maç galatasaray galibiyetiyle bitti. yine bu maça kadar galatasaray maçlarında maç başına 1,83 gol yeme ortalamasıyla oynuyordu tolga. bu maçla birlikte düz hesap 2 oldu. hastayım galatasaray maçı performanslarına tolga'nın, fakat yüzünde patlayan su şişesi hiç hoş olmadı..

    teşekkürler galatasaray..

    http://jaimelesport.blogspot.com/...x41-galatasaray.html
App Store'dan indirin Google Play'den alın