• 14
    kalıcı olmayacağı belli olan uygulamadır. mehmet ali aydınlar yönetiminin bitmesiyle beraber yeni sezonlarda göreceğimizden hiç şüphem yok. derbi ortamlarının tansiyonu yüksektir. bu bağlamda ülkemizde yaşanan şike kaosu etkisiyle gayet akılcı bir karardır.

    vali, emniyet ve federasyon'un oluşacak kaos ortamını yönetme yeteneği olmadığı belli. risk almayı sevmeyen bir yönetimle karşı karşıyayız. aslında yapılan bir çok ölçülü eleştiride de bundan söz edildi. tek bir kıvılcım ile ortalık karışabilir.

    tribün ruhuna aykırı bir uygulama olduğu kesin. heyecansızlaştıran, futboldan koparan bir uygulama olması kimsenin umrunda değil. sonuçta yetkili insanların görevi de budur.

    20 kasım 2011 beşiktaş galatasaray maçı öncesinde alınmış bir karar olması bizi gerçekten bozmuş durumda olabilir ancak lig genelini düşündüğümüzde 2. yarı da ortalığın karışma ihtimali çok yüksek. taraftar platfromlarının da cinayete varacak kadar kötü sonuçlara gebe olması bu durumu daha da hassaslaştıran özelliktir. bu kararın alınmasına dair en güzel zamanın da galatasaray ve beşiktaş maçı olması gayet doğaldır. çünkü iki takım arasındaki gerginlik çokta abartılacak bir durumda değil.

    ilerleyen zamanda gelen edit : görülmüştür ki, bu uygulama neticesinde taraftarların konuya karşı birlik olması taraftar arası dialogu da pekiştirmiştir. ama tabi bu bağlamda düşünülmüş bir hamle değil.
App Store'dan indirin Google Play'den alın