resim
Bülent Eken
Görev:-
Doğum:26.10.1923
Ölüm:25.07.2016 (92)
Uyruk:Türkiye
  • 9
    efsaneleri anma günlerinde kardeşi reha eken'le birlikte sıranın geldiği güzel galatasaraylılardır.

    --- alıntı ---

    galatasaray efsanelerini anıyor türk telekom dünyaya duyuruyor

    türk sporunun en büyük taraftarı türk telekom ve galatasaray spor kulübü, galatasaray taraftarını duygulandıracak yeni projenin adımlarını atmaya devam ediyor.

    2011 – 2012 sezonu boyunca sürecek olan “galatasaray efsanelerini anıyor türk telekom dünyaya duyuruyor” adlı proje kapsamında galatasaray tarihine adını altın harflerle yazdıran isimler ali sami yen spor kompleksi türk telekom arena’da anılıyor.

    galatasaray’ın 26 ekim çarşamba günü spor toto süper lig’in sekizinci haftasında türk telekom arena’da oynayacağı gaziantepspor maçında unutulmaz iki isim, iki kardeş bülent ve reha eken tribünleri selamlayacak.

    işık lisesi’nde okurken galatasaray’ın kaptanlarından salim şatıroğlu tarafından futbol yetenekleri keşfedilen bülent ve reha eken kardeşler için galatasaray’ın kapıları genç yaşlarda açıldı.

    bülent eken
    ilk olarak 1942 yılında a takımda oynamaya başlayan bülent eken, galatasaray hemen hemen tüm mevkileri görev yapan ender futbolculardan olmayı başardı. öyle ki, bülent eken, fenerbahçe’ye karşı oynanan bir final maçında kaleci necdet’in sakatlanması ile kalede de görev yapmıştır. 13 kez a mili takımda forma giyen bülent eken, galatasaray formasıyla istanbul ligi şampiyonluğu yaşadı. 1950 yılında italya’nın salernitana takımına transfer olan bülent eken daha sonra bir sezon palermo forması giydi. 1953 yılında galatasaray dönen bülent eken, 1954 yılında ise galatasaray forması altında futbolu bıraktı. italya'da teknik direktörlük eğitimi alan bülent eken, 1963 yılında a milli takım'ı çalıştırdı. eken, daha sonra galatasaray, karşıyaka, göztepe, altay, izmirspor, vefa, adanaspor, orduspor ve rizespor'da da antrenörlük ve teknik direktörlük yaptı.

    reha eken
    1925 yılında doğan reha eken ise 1944 yılında galatasaray a takımı'nda görev yapmaya başladı. galatasaray’ın süleymaniye’ye karşı 7-0 kazandığı karşılaşmada ilk kez sahaya çıkan ve üç gol atan reha eken, ikinci maçında ise fenerbahçe’ye karşı golünü attı. 12 yıl boyunca galatasaray forması giyen reha eken, galatasaray'ın yetiştirdiği büyük golcülerden biridir. futbol hayatı boyunca 4 kez a milli takım'da görev yapan reha eken, buna rağmen dört maçta beş gol atarak bir rekora imza attı. 1954 yılında galatasaray’dan emniyet’e transfer olan reha eken, 1955 yılında futbola veda etti. eken, 1965-68 yılları arasında suphi batur'un başkanlık döneminde ise yönetim kurulunda görev yaptı.

    --- alıntı ---
App Store'dan indirin Google Play'den alın