• 4394
    bizde adettir, bir takım gol sıkıntısı çekiyorsa "bize şöyle pas dağıtacak bi 10 numara lazımdı abi" geyikleri başlar. nitekim farklı şekillerde de olsa buna benzer yakarışlar görmeye başladık. selçuk inan'a bok atmalar başladı en azından.

    galatasaray son yıllarda hiç olmadığı kadar iyi bir merkez orta sahaya sahip. bu da takımın artık ayağında top tutmaya başlayan, oyunu domine eden bir kimliğe bürünmesini sağladı yeniden. ancak son yıllarda alışık olmadığımız bir sorun çıktı bu kez karşımıza. kanatları efektif kullanamamak. bunda arda turan'ın zamansız ayrılışının da ciddi etkisi var elbette. sağ kanatta yerli kontenjanından oynayacağı hemen hemen kesin olan kazım varken, sol kanada da oyun yapısı olarak ona çok benzeyen bir oyuncu koyunca bu sorun çıktı ortaya. albert riera kötü bir oyuncu değil, biraz zaman geçince kalitesini daha fazla ortaya çıkaracağına inanıyorum fakat maksimumunu verse bile bu takım kanatlarını efektif olarak kullanamayacak. zira iki kanat oyuncun da ayağında iyi top tutabilen, uzun boylu ancak hız konusunda vasatsa bir sıkıntı doğması doğal. kanatlardan en az birinin yardıran tipte oyuncu olması, takım çarklarının çok daha iyi işlemesini sağlardı.

    "selçuk niye ara pası veremiyor yea" diyen dünyanın en düz insanlarının anlaması gereken, takımda ara pası alacak oyuncu sayısının azlığıdır. kazım da, riera da, elmander de nispeten geride kalıp ayağına top almayı seven oyuncular. keita gibi önüne top attığınızda gol pozisyonu yaratma ihtimali çok yüksek bir oyuncu eksikliği açık. devre arasında bu hamle şart. kanat kombinasyonlarını bu şekilde doğru kurduktan sonra zaten çarklar daha iyi işleyecektir.

    ben bu takımdan memnunum. 4 maçtır gol yemiyor, rakiplerine verdiği pozisyon sayısı her maç daha da azalıyor, topa sahip olma oranı son yıllara göre çok yüksek ve liderin sadece 3 puan gerisinde. geçen seneki dibe vurmanın ardından bu sürede bu eşiğe gelmek kolay iş değildi. kimsenin elinde sihirli değnek yok, bi anda önüne geleni yenen bir takım olmak mümkün değil. iç sahada zaten sorunu yok, tek eksiği dış saha maçlarında oyunu koparacak hamleleri yapmak. bunun için de tek ihtiyacı şimdilik zaman. devre arasında yapılacak son rütuşlarla şampiyonluğun bir numaralı adayı olacağı kesin.

    edit: cidarre 1905 uyardı, geçen hafta bursa'dan gol yedik evet. duran top olduğu için pek dikkate değer görmemişim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın