2011-12 Türkiye Süper Lig 4.Hafta Maçı
20:00 Ali Sami Yen Arena
2 - 0
  • 211
    sezonun en iyi oyununu ortaya koyduğumuz maçtır. bundan ötesi şu ana kadar iyi diye nitelendirilebilecek oyun sergilediğimiz tek maçtır. futbol evrensel, aklın yolu da bir denir ya hani tribünlere bakınca net gözlemlediğim bir şey var; ilk 10-15 dakka nispeten suskun taraftarlara bakalım bir de 5-6 aklı başında pası yapmaya başladığımız 2. golden sonraki yerinde durmayan taraftarlara. bu tablo bile çok şey anlatıyor bana göre. evet yensen de yenilsen de ona lafım yok. ama 3 sene geçmiş futbolsuz, kriz yüklü, rezilliklerle, kötü ilklerle dolu neredeyse 3 yıl geride kalmış. taraftar artık öyle küsmüş ki futbola ve takıma, iki kıvılcım görse bile coşuyor, istiyor arzuluyor, oyunculardan daha fazla.

    sadece tribünler değil oynanan güzel oyundan da bahsetmek gerekli, galatasaray bu maçta en önemli şeyi yaptı; rakibin orta sahası ile hücum hattı arasını tamamen parselledi. hiç geçit vermedi. güreşçi mehmet yıldız'ın ayağına top gelmedi uzun bi süre. rakibin tehlikeli pozisyonları hep orta sahadan bireysel çalımlar, slalomlar, toplu koşular sonucu meydana geldi. atağa çıkarken ya da geriden yaptığımız 1-2 top kaybı* ile pozisyon buldular. yine de hop oturup hop kalkmadık. çok fazla heyecan yaşamadık. üstelik skibbe gibi takımlarının hücum yönünü iyi kullanan ve geliştiren bir hocaya karşı iyi bir performanstı.

    hücumdaysa olmayacak toplara bile koşan, oyuna bir saniye bile küsmeyen, sürekli pozisyon arayan elmander göz doldurdu. bir de genç ve hızlı olsa yılın transferi diyebilirdik kendisine açık ara. forvet hattındaki çekişme ve tatlı rekabet ortamını çok olumlu buluyorum. mutlaka fayda sağlayacaktır takıma. kazım sürekli geriye koşup top aldı, abartıp sarı kartı görene katar kusursuza yakındı defansta. o da biraz nabza göre şerbet veren iyi oyuna ortak olup kötü oyunda oyuna küsebilen biraz dengesiz bir oyuncu. sabri'ye bir şey diyemiyorum artık. selçuk daha çok sorumluluk aldı, balta iyi oynadı. bireysel performansların yanında engin baytar'a da bir parantez açmak gerekiyor. orta sahada hem savunmada hem hücumda çok faydalıydı. boşa koşmadı, top çaldı ve top dağıttı oldukça etkiliydi. selçuk ve melo'yu rahatlattı. bu ikilinin yanında bu tip maçlarda yekta ve engin dönüşümlü olarak denenebilir kanısındayım. yekta da tekniğini kullanarak rahatlatıyor orta sahayı ama her nedense forma şansı bulamadı henüz.

    sonuç olarak, küçük küçük kesitlerini izlediğimiz iyi futbol ve özlenen galatasaray tribünleri de dışarıdakileri de heyecanlandırdı. özlemiş hatta susamıştık. takım isteyince ne yapabileceğinin farkına varmalı. çalışmaya devam.
App Store'dan indirin Google Play'den alın