• 3256
    18 eylül 2011 galatasaray samsunspor maçında yine güney tribündeki koltuğumda aldım yerimi. çok özlediydim gerçekten ve müthiş bir heyecan yaşadım yine sanki ilk defa gidiyormuşum gibi.

    o akşam maça sırt çantamla gittim. ve stada girinceye kadar hiçbir şekilde ne çantam arandı ne de bir elektronik taramadan geçirildi. çantamda bilgisayarım ve birkaç kıyafet vardı. ama işte ben o şekilde o çantayla hiçbir aramaya maruz kalmadan stada girdim. bu da aklıma şunu getiriyor otomatikman o çantaya bomba koyup girseydim de kimsenin ruhu duymayacakmış. yani bu mu şimdi güvenlik ? yok bilmem kaç tane en üst teknoloji kamera varmış da falan da. yani çantasında bombayla girse biri allah korusun hepimiz güme gidecez demek ki. bunu neden anlatma gereği duydum ? şu kamera muhabbetinden dolayı. yani hiç öyle palavra atmasınlar. bu ülkede her kurum gibi maalesef emniyet kurumu da çok kötü yönetiliyor.

    ve bir şey daha. ısıtma.. kış geliyor yavaş yavaş. ve hala statta bir önlem yok ısıtma sorunuyla ilgili. kışın titreye titreye izledim hep maçları. buna bi önlem almayı düşünüyolar mı acaba sayın yöneticilerimiz merak ediyorum.

    ve ulaşım. metroyu kullanıyorum ben de çoğu kişi gibi. daha doğrusu kullanıyordum. artık kullanmayı düşünmüyorum çünkü canım kıymetli benim kardeşim. son maçtan sonra metroya bindim. sanayi mahallesine gidene kadar klimalar kapalıydı. ve bi ara gerçekten öleceğimi düşündüm. çünkü zaten kalbimle ilgili sorunum var ve nefes almakta güçlük çektim. bir de panik oldum hepten bayılıcam sandım. şu cam kırma çekicini aradım gözlerimle o derece. sonra makinist bey lutfedip açtı klimayı. sonra yine kapattı. bir açtı bir kapattı çözemedim amacını. ve işte sanayi mahallesinde durdu tren, inin dediler indim ben de. ve bir daha açıkçası kullanmayı düşünmüyorum metroyu. yamaçtan survivor hesabı tırmanırım otobüsle giderim daha iyi. bu ülkede bir şeylerin dikkat çekmesi için illa birkaç kişinin ölmesi gerekir. o birkaç kişiden biri olmak gibi bir amacım yok. stadın tam dolmamasında bu ulaşım problemi çok önemli bir yere sahip bence.

    bir sonraki maçta taraftarlar olarak bu konuyu gündeme getirecek protestolar yapmamız lazım diye düşünüyorum. galatasaray taraftarı koyun olmadığını göstermeli.

    tanım: yıllarca beklediğimiz, yapım aşamasında kameralardan takip ettiğimiz yuvamız. eksiklikler var elbet ama zamanla çözüleceğini umuyorum. bu yeni yuvamızda yepyeni ve muhteşem zaferler yaşarız inşallah..
App Store'dan indirin Google Play'den alın