• 83
    --- alıntı ---

    yaptığım işlerle övünmek gibi bir huyumun olmadığını okurlarım biliyor. hatta yazdığım kitaplar arasında rıza çalımbay'ın beşiktaş'taki 20 yıllık futbol hayatının bulunduğunu unutacak kadar böyle bir duygudan uzağım...

    ancak galatasaray ve türk futbolunun gerçek efsanesi metin oktay'la ilgili bir kitap yazabilmiş olmaktan dolayı son derece mutlu ve gururluyum. biliyorsunuz, bizde buna benzer konularla ilgili olarak sadece konuşulur. iş yazmaya geldiğinde ortalıkta kimseyi bulamazsınız.

    metin oktay, oynadığı futbol ve attığı gollerin yanı sıra centilmenliğiyle de sadece galatasaraylıların değil, bütün ülkenin sevgilisi olmuş bir örnek adam. ancak benzeri birtakım yıldızlar gibi onun hakkında da tek kitap yoktu.

    haksızlık etmeyelim, jübilesinde metin adlı bir kitap hazırlanmış. kendisi de top ve ben adlı bir kitap yazmış ama bunları kütüphanelerde bile bulmak mümkün değil. ayrıca 'kral için bütün yapılabilen bu kadar mı olmalıydı?' sorusu ortalıkta duruyor.

    galatasaray'da genç kuşaklar metin oktay sevgisiyle şu ya da bu şekilde tanışıyorlar ama onun kim olduğunu ve neler yaptığını tam olarak bilmiyorlar. internetteki bilgilerin önemli bölümü bir yerlerden aşırma ve haliyle kaynaktaki yanlışları tekrar ediyor.

    bütün bu saçmalıklardan kurtulabilmek ve kral'a hakkı olan değeri verebilmek için elbette ki yapılması gereken pek çok iş var. galatasaray kulübü bunun farkında ve bunları yapmaya çalışıyor. metin oktay'a transfer ücreti olarak verilen chevrolet aracı bulup müzeye koyma çabası da bunun bir örneği.

    1962-63 sezonundan itibaren rahmetli metin ağabeyi seyretme olanağını buldum. elbette ki bugünkü gibi bilinçli bir izleme sözkonusu değildi ama onun değerini ve önemini anlamak için görmeden bakmak da yeterliydi. bu kitap da benim ona kişisel borcum sayılırdı.

    başta ahmet selim ve ömer madra olmak üzere onun hakkında yazmış olan pek çok metin oktay severin katkılarından yararlandığım kitabın, ona olan borcumuzu ödeme konusunda denizde damla kabilinden bir katkısı olabileceğini düşünüyorum.

    günün birinde herhangi bir nedenle metin oktay'la adımın yan yana yazılabileceğini hayal etmem bile mümkün değildi. böyle bir mutluluğa eriştiğim için bulutların üstündeyim. buna dayanarak köşemi biraz kendim için kullanıyormuş durumuna düşmemi hoşgörürsünüz umarım.

    --- alıntı ---
    kimse yazdı mı bilmiyorum ama metin oktay'la ilgili kitap çıkarmıştır. böyle çalışmalar görmek sevindirici
App Store'dan indirin Google Play'den alın