• 107
    --- alıntı ---

    mücadele ettik ama diş geçiremedik. aslında maç avuçlarımızın içindeydi ve kayıp gitmesini hep beraber izledik. litvanya’nın stratejisi zaten belliydi, tempoyu akar seviyede tutup; ikili oyunlar ve fast berak sayılarıyla sonuca gitmeye çalıştılar. maç içersinde bazı dönemlerde de bunda başarılı oldular. dün mücadele iyiydi, ev sahibine karşı ve turnuvanın önemi takımlarından birine karşı oynamamıza rağmen sahada dik durmayı başardık. peki neden yenildik?

    maçtan önce fikrim kısa forvet katkısının bu maçta belirleyici olacağı yönündeydi. maalesef biz hidayet’ten beklediğimiz katkıyı alamadık, emir de maçın son bölümü dışında oyuna ağırlığını koyamayınca yenilgi kaçınılmaz oldu. uzunlarımız ikili oyunları yeteri kadar savunamadı ancak bunda onların da çok suçu yoktu. tepede özellikle kalnietis defalarca kez aynı oyunu oynadı. sahadaki pivotu pick’e çağırdı, arkasından tek kısa dribbling ile şuta kalkıp sayıyı yaptı. burada yüksek show up yapmamamızın etkisi büyüktü. uzunlarımız rakip guardın penetre ve ikili oyun riskine karşı çok üstüne çıkmadı. bu stratejiyi de özellikle kalniestis şutlarıyla cezalandırdı. beni düşündüren teknik ekip, yüzdeli şut atan kalnietis sahadayken biraz daha yüksek show up’ı neden hiç denemedi?

    maç aslında istediğimiz tempoda ve skorda başladı, öyle de seyretti. litvanya tempoyu bize dikte edemeyince klasik uzundan şut atma silahına yöneldi ve songaila ile bunda başarılı olup maça tutundu. takımımız kerem tunçeri sakatlandıktan sonra guard mevkiinde tamamen ender arslan’ın eline kaldı. bu bizi çok olumsuz etkiledi zira maç boyu aldığı dakikaları iyi değerlendirip efektif oynayan ender bir anda maç sonuna yaklaştıkca kahraman olma isteğine gem vuramadı. son çeyreğin özellikle son 5 dakikasında topu yarı sahada emir ile buluşturup, onun basketbol zekasına teslim etmeliydik kendimizi. emir bu tip maçların son bölümlerini çok iyi oynar, bunu kulüp takımından iyi biliyoruz. ancak ender’in ihtiraslarına engel olamadık.

    sonuç olarak maç kaybedildi. bunda bireysel formsuzluk ve tercih hataları başroldeydi. son bölümü daha akıllı oynayabilseydik rahat bir galibiyet alabilirdik. bu mağlubiyet olası ispanya mağlubiyetiyle birlikte ikinci gruplarda çok canımızı yakıcak, zira gruptan çıkan takımların aralarında oynadıkları maçlar bir sonra ki tura taşınıyor. grupta kalan maçlar polonya ve ispanya. polonya maçını rahat kazanacağımızı düşünüyorum ancak ispanya maçı ciddi sıkıntı. ispanyollar her ne kadar formsuz olsa da, turnuvada bizim maçı iyi oynayarak geçmek isteyeceklerdir. buna onların da çok ihtiyacı var, çünkü ciddi bir şekilde tartışılıyorlar. açıkcası ispanya karşısında milli takımımıza şans tanımıyorum. iki taraf içinde hedef maçı olacak ve ispanyollar daha kaliteli bir takım. zor maç olacak, hatta imkansıza yakın zorlukta.

    --- alıntı ---

    http://boyalialan.com/2011/09/03/ilk-maglubiyet/
App Store'dan indirin Google Play'den alın