• 99
    yerli oyuncu fiyatlarının tavan yaptığı bu dönemde alınan karar, devrim niteliğinde olacaktır.
    özellikle afrika ve iskandinav ülkeleri futbolcu bonservislerinin düşük olduğu ülkeler. iyi bir scout ekibi kurulup bu ülkelerden gelecek vaadeden 4-5 futbolcu transfer edilmelidir. bu oyuncular rotasyonda değerlendirilmeli ve aynı zamanda gelişimleri izlenmelidir. gelecek dönemde alınan oyunculardan bir tanesi bile takıma monte edilebilirse çok ciddi karlar söz konusu olacaktır. bahsettiğim bu ülkelerde genç oyuncuların bonservisleri yaklaşık 150.000 - 200.000 euro civarıdır. futbolcunun kendisi ise büyük bir takıma geldiği için isteklerini minimumda tutmaktadır. kimse bana bunun yerine altyapı'ya önem verilsin falan demesin. özellikle altyapı oyuncuları çok çabuk havaya giriyor, aldıkları methiyeler onların çalışmalarını kamçılayacağına maalesef törpülüyor. oyuncu a2 takımında kendini diğer arkadaşlarından üstün görüyor ve antremanlarda onlardan daha az çalışma hakkını kendinde buluyor. oysa özellikle almanya'da genç futbolcular çok ciddi antremanlara tabii tutuluyor ve bir adım öne geçebilmek için arkadaşlarından farklı olarak ekstra antremanlar, kişisel antremanlar yapıyor.
    alt yapıdan gelen oyuncumuz, canımız ciğerimiz sabrimiz eğer yurtdışında olsaydı emin olun şimdiye kadar orta yapmayı öğrenirdi. bu eksikliğini görüp her gün ekstra bir saat orta çalışması yapardı. ama burda tuzu kuru. laf edeni yok, söyleneni yok, taraftar bağrına basmış. neden çalışsın ki?
    sonuç olarak sınırsız yabancı, mevcut yerli oyuncularında kendine çeki düzen vermesini sağlayacaktır. yeterki kulüpler iyi scout ekipleri kurabilsin ve bunlardan verim alabilsin.
App Store'dan indirin Google Play'den alın