resim
Fatih Terim
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:70
Uyruk:Türkiye
  • 1417
    vay anasını. kendisinin hemen hemen hiç bir şey yaptığı yokmuş aslında. ama niyeyse bütün başarıların altında imzası olan hocamız.

    tarihinde hiç avrupa şampiyonası oynamamış takımı turnuvaya sokmak altın jenerasyonun başarısıymış. tabi bu adamlar kendi kendilerine toplandı. misal rasim kara ile birlikte tüm türkiye'yi kapsayan araştırma yapıp, o oyuncularla akdeniz oyunlarını kazanması kendisinin değil yine jenerasyonun başarısı.

    ama o takımda oynayan sergen üstüne hiç bir şey koyamadan kayıp giderken, galatasaray'da oynayan oyuncuların efsane olması, başarılar kazanmasında kendisinin hiç payı yok mesela a.k

    altyapıdan oyuncu çıkaramıyor diyen mallar niyeyse fatih akyel ismini de aynı yazı içinde yazıyorlar. ya da diyarbakır'dan alıp gelinen ümit davala'yı da alt yapı oyuncusu saymamız gerekmez mi?

    eleştirebilirsin. ya da ne bileyim beğenmezsin de arkadaş adamın emeklerine laf edersin. götünden kan alırlar senin. sanki bu hayatta başarılar öyle emek vermeden, çalışmadan alınıyormuş gibi şöyle nankörce adamın emekleri eleştiriliyor ya ifrit ediyor beni.

    hagi olmadan bir şey yapamazmış da gakmış gukmuş. hagi tek başına mı oynuyordu? hagi bir parçasıydı. satranç tahtasında taşaklı bir taştı. ama bir taşla da oyunu kazanamazsın.

    ikinci gelişiyle ilgili de zaten bir sürü şey yazıldı. jardel'e 28 milyon, aykut'a 15 milyon, bülent akın'a 8.5 milyon verilmiş iki dönemin ardından, adam alabileceği oyuncuları aldı. ulan ali lukunku diye bir forvet alabildik ancak parasızlıktan bu adam senin benim kadar bilmiyor mu futbolu da kabul etsin eli mahkum olmasa?

    her şeyden önce adamın emeğini takdir edin. bugün fenerle şampiyonluk sayıları birbirine yakınsa onun sayesindedir. ukala dümbeleklerden çok daha iyi anlar futboldan da futbolcudan da. o yüzden sen, ben adamı bilgisayar başında eleştirebiliyoruz ancak ve sadece, o ise sahanın içinde.
App Store'dan indirin Google Play'den alın