• 2916
    tasarım olarak bu ülke kriterlerini göz önüne aldığımda bundan daha iyisi yapılamaz diyorum ama kriteri dünya üzerinden alırsam tasarım-estetik anlamda 90'ların stadı gibi duruyor.

    bu ülkede estetik ve tasarım anlamında pek birşey yapılmadığından bu ülke için iyi diyorum. bakıyorum ülkede mimari açıdan güzel ne var? ayasoyfa, selimiye, anıtkabir gibi yıllar önce yapılmış yapılar. anıtkabir'in mimarı türk değildi, ayasoyfa ve diğer camilerde yüzlerce yıl önce yapılmış yapılar. en yeni yapılmış sapphire avm'yi dünyadaki diğer gökdelenlerle kıyaslarsak gecekondu gibi duruyor.

    tekrarlıyorum bu ülke için en iyi stattır. hele işin içine bürokrasi ve devlet giriyorsa orada tasarımı unutacaksınız. tamam işte bu kadar, yapmak için yapılır. bir heykelin bile ucube diye nitelendirilip yıkıldığı bir ülke burası.

    neyse gelelim tasarımcı gözüyle stadı analiz etmeye. konfor için diyecek birşey yok. maç izleme, atmosfer mükemmel.

    en başta stadın dışı çok ürkütücü ve soğuk. zaten tem kenarı ve etrafında yerleşim yeri yok. etrafı boş olduğundan betonun soğuk yapısı çok itici geliyor. bunu yapan mimarı tebrik ederim! orası zaten boş bir yer daha sevimli ve daha ışıl ışıl olmalıydı.

    turnikelerden içeriye girdiğinizde yine sizi soğuk bir ortam bekliyor. soğuk diyorsam mecazi anlamda soğuk. gri tonlar insanı hiç cezbetmiyor üzerine yine beton görünüm var. karanlık olduğunuda düşünürsek insan tek başına orada dolaşmaya korkar. * yerler bildiğimiz belediye asfaltı. tavan kaplaması yine gri metal ve üzerindeki kablo ve diğer tesisatlar görünüyor. stadın içinde dolaşma yeri geniş ve rahat.

    tuvaletler çok sayıda olmasına rağmen ufak yapılmış. pisuvar sayısı az olduğundan insanlar kuyruk oluşturuyor. yere ve lavobaya işeyen malların önüne geçilmesi için çok sayıda pisuvar olmalıydı.

    çatı açılır kapanır yapılacağı için sağlam olmalıydı ama bu kadar devasa çatı makasları estetik namına sıfır. daha farklı bir çatı sistemi olabilirdi.

    benim temel eleştirilerim bunlar. iyi yönlerini yazmadım çok sayıda iyi yönleri var. bunları yazarız daha sonra.

    tekrarlamakta fayda var bu stat bu ülke için en iyisidir. bundan daha iyisi hele işin içinde devlet varsa yapılamaz. bursa'ya stat yapılıyor ve tasarım anlamında berbat bir stat. sırf timsahla ilgili birşey olsun diye ortaya çok saçma timsah görünümü verilmeye çalışılmış bir stat maketi ortaya çıkarmışlar. yah bu mimarların tasarım anlayışına tüküreyim.

    ben buna da şükür diyorum. yıllar sonra bizim yeni stadımız oldu.
App Store'dan indirin Google Play'den alın