resim
Fatih Terim
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:71
Uyruk:Türkiye
  • 1238
    iii. fatih terim dönemi

    fatih terim, hagi, gerets,..., hagi, fatih terim. döndük dolaştık, fatih terim'e geldik tekrar. yuvana hoş geldin..

    "fatih terim kimdir?" tarzı gereksiz bir bilgiye gerek yok. fatih terim, her şeyiyle fatih terim'dir. gerek egolarıyla, gerek oyun anlayışıyla, gerek tavırları, gerekse de açıklamalarıyla fatih terim'dir. başarıları yakalarken de aynı fatih terim idi.

    fatih terim'in yeninden takımın başına getirlmesine soğuk bakanların en büyük sebebi, olimpiyat stadı'ndaki dönem. fakat şöyle de bir şey var; o dönemdeki olumsuz etkenler. mesela, şanssız sakatlıklar, yanlış yapı, olimpiyat stadı faktörü, fatih terim'in istediklerinin tam anlamıyla yerine getirilememesi gibi. bir de, 2000'deki uefa kupası'nın yaratmış olduğu baskı gelince üstüne, başarıyı yakalamak zorlaştı.

    bu sefer çok daha farklı bir ortamda geldi fatih terim takımın başına. her şey sıfırdan başlıyor, arkasında güven veren, istediklerini yerine getirmeye hazır, yeni bir yönetim var, takım büyük ölçüde değişecek. fatih terim'in yerli oyuncular üzerindeki etkisiyle, kaliteli yerli transferleri de bekleniyor. dediğim gibi, her şey sıfırlandı gibi bir şey. ve bana kalırsa en önemlisi, büyük olasılıkla, yaz kampına tam takım gidilecek olması.

    fatih terim için de, 2000 yılındaki o başarıyı, tozlu sayfalardan çıkartıp, yenilemek adına iyi bir fırsat.

    şu takımı, mental açıdan en iyi yönetebilecek, en iyi toparlayabilecek adamın fatih terim olduğu su götürmez gerçeği var bir de. takımdaki en büyük sorunlardan birisinin özgüven eksikliği olduğu gün gibi ortada zaten.

    ünal aysal da kısa sürede neredeyse tüm taraftarın güvenini kazanmayı başardı. bu, transfer açıklamalarından çok, konuşma tarzı, kurmak istediği yapı ile de alakalı. thomas kurth, peter kenyon gibi isimlerin adı geçiyor yeni yapıda.

    dün de tek tek, hiç de çekinmeden açıkladı. elmander dedi, kallstörm ile ilgileniyoruz dedi, selçuk ile drogba transferleri konusu var, hafta içinde muhtemelen yıldız bir kaleci gelecek dedi, görüştüğümüz, türkiye'yi ayağa kaldıracak yıldız isimler var dedi, ersan ilyasova dedi, ünal aysal açıkladı, ben dondum kaldım n'oluyor diye. beklemiyordum bu kadarını açıkçası. fatih terim'i açıklar, geçer sanıyordum. 19.05, 20:45 söylemleri de iyiydi bu arada.

    özetle; gerçekten güven veriyor konuşurken, sabaha kadar konuşsun dinlerim. huzur veriyor.

    fatih terim ile ünal aysal, çok iyi bir ikili olacakmış gibi geliyor bana..

    bu arada, dağhan irak'ın fatih terim hakkında yazdığı yazıyı okuyun derim; http://tr.eurosport.com/...6/blogpostfull.shtml

    hamit'in real madrid'e transferi, fatih terim transferi, elmander, ünal aysal'ın açıklamaları, herkesin hissedip, benim hissetmediğim deprem.. oldukça yoğun bir günü geride bıraktık. akşama da maç var, taraftarla dalga geçermişcesine dün açıklandı seyircisiz olduğu. neyse, çok şükür bitiyor şu sezon..

    son olarak, dün rıdvan dilmen'in konuşma tarzı, yüzü vs. bir tek bana mı tuhaf geldi?

    http://jaimelesport.blogspot.com/...ih-terim-donemi.html
App Store'dan indirin Google Play'den alın