• 82
    (bkz: 10 mayıs 2050 galatasaray fenerbahçe maçı zirvesi)

    kupa finaline doğru:
    galatasarayımızın 5 sene üst üste bütün kupaları alışı ve fenerbahçenin türkiye kupasını alamayışın 70. yılı kutlamaları çerçevesinde istanbul'da ses, ışık ve havai fişek gösterileri yapılacak. çırağan sarayı'nda ''70. yıl resepsiyonu'' verilecek.
    istanbul büyükşehir belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, fenerin kupayı alamaması nedeniyle nedeniyle kentin ana arterleri, meydanları, sokakları, kamu binaları ve gökdelenleri galatasaray bayraklarıyla, fenerle dalga geçen pankartlarla süslenmeye başlandı.
    cadde ve meydanlara 60 bin türkiye kupası logolu bayrak, 2 bin elektrik direğine asıldı. kupa finalinden sonra yapılacak kutlamalar için 50 üst geçide de duyurular asıldı.

    70. hüsran yıldönümü için boğazda deniz üzerine kurulan bir platformda ses ve ışık ile havai fişek gösterileri yapılacak.
    boğaziçi köprüsü ile kız kulesi arasındaki alanda deniz üzerinde gerçekleştirilecek ve saat 19.00'da başlayacak gösteriler, uydu yayınıyla tüm dünyaya iletilecek.
    kutlamalar kapsamında istanbul valisi berkcan güler, 1. ordu komutanı orgeneral kemal taş ve istanbul büyükşehir belediye başkanı mert topbaş, galatasaray üniversitesi'nde ''galata sarayı resepsiyonu'' verecek.

    16 ayrı noktadan 48 bini aşkın havai fişek atışı yapılacak ve 150 skyracer kullanılacak.
    en büyük havai fişeğin ağırlığı 10 kilogramın üzerinde. bu fişek atıldığı zaman yaklaşık 250 metre yükselecek.
    boğaziçi köprüsü üzerinde 42 ateşleme sistemi ile 800 metre ateş şelalesi oluşturulacak.

    gösteriler, lig tv, lig tv 3d, ntvspor4, power fm 100 frekansından yayınlanacak.

    gösteri koreografisi için özel anti-fener besteleri yapıldı. ortaköy ve beşiktaş sahiline ses sistemi kurulacak. böylece yurttaşlar hem havai fişek gösterilerini izleyecek hem de ses aktivitelerine katılabilecekler.

    galatasarayın 5 sene üst üste bütün kupaları almış olmasına sadece 1 maç kaldı. fenerbahçenin kupada 70. yılı kutlamaları ile birleşen bu güzel günde, güzel bir şölen bizleri bekliyor.
    son alınan haberlere göre fenerbahçe çirkefliklerinden haz etmeyen 15 süper lig takımı ile 17 bank asya birinci lig takımı taraftarları kutlamalar için şehre gelecekler.

    şimdi gözler fenerasyonda...
App Store'dan indirin Google Play'den alın