• 11
    sezonun şu ana kadar ki en önemli 2 maçından birine çıkacağız. 29.hafta oynacağımız olin edirne maçıyla beraber kaderimizi çizecek maç.

    eğer bu maçı kazanabilirsek liderlik şansımız artacak çünkü fenerbahçe ülker'in önce efes pilsen sonra da son haftaların en formda takımlarından mersin bld. maçı var. fenerbahçeyle aramızda bulunan 2 maçlık farkın kapanabileceğini düşünüyorum. eğer böyle bir durum olursa hem ilk turda olin edirne'den kurtulmuş oluruz ve play-off'ların en kolay takımı antalya bld. ile oynarız. yarı final serisinde ise muhtemel efes-fener serisi bizim daha fazla işimize gelir.

    - liderlikten daha öte herhangi bir seride 1-0 avantajına sahip olabileceğimiz gerçeği varki şuan ki tablo'ya göre sadece beşiktaş ct ve f. ülker'e karşı bu avantajı yakalayabiliriz.

    - hafta sonu oynadığımız oyak reno maçının ne kadar formalite olduğunu hepimiz biliyoruz oktay hoca'da bu yüzden efes pilsen'le bir hazırlık maçı ayarlamış ve gücümüzü test etme imkanı bulduk. söylenenlere göre maç kafa kafaya gitmiş ve skorda 78-74 mağlubiyetimizle sonuçlanmış.

    - oktay hoca sezon başından beri pek fazla değişiklik yapmadığı ilk5 tercihini hucumda ki performansları nedeniyle değiştirdi ve preston shumpert'ı ilk5'e yerleştirdi ve gözle görülür bir şekilde ilk periyotlarda hucum gücümüz arttı. ama bunun bu maç için avantaj mı dezavantaj mı olduğunu kestirmek güç. çünkü fenerbahçe'yi yendiğimiz maçta fark yaratan unsurlar 4,5 kısalı 5imiz olmuştu ve bunu 3.periyotun sonunda deneyip maçı koparmıştık. şimdi maça böyle başlamak onların buna daha kolay çare bulmasını sağlayabilir.

    - fenerbahçe ülker koçu neven spahija bize kaybettikleri maç ve valencia maçlarında gayet iyi gördü ki kısalan takımlara karşı reaksiyon gösteremeyen bir fenerbahçe ülker var. bu yüzden en sonunda emir preldzic'in 4 numara oynayabileceğini gördü ve bu handikabı aştı.

    - fenerbahçe için diğer bir sıkıntı ise ukic'in gitgide düşen formu ve saras'ın sakatlığı. bizim en iyi yaptığımız işlerden biri kısalara baskı olduğu için hem ukic'in hemde saras'ın oyuna fazla girebileceğini düşünmüyorum. ama halen ligin en iyi 3 numarası marko tomas ve derin rotasyon avantajı onların yanında.

    - fenerbahçe ülker ilk maçta ısrarla topu içeriye indirmemişti yada indirememişti. zaten maç sonu neven spahija'da bu konuya dikkat çekip maçın kaybedilmesini buna bağlamıştı. bizim uzun rotasyonumuz ve ermal kuqo'nun sakatlığı da düşünülürse hala rebo ve boyalı alan savunması en büyük sıkıntımız olacaktır.

    - biz ise iyi yaptığı şeyleri kusursuz yapmaya çalışarak maç kazanan bir takımız. ikili oyunlar, kısalara baskılı savunma, uzunlarımızın show-up'ları kusursuza yakın yaptığımız işler. eğer dış şut yüzdemiz felaket olmazsa bu işler daha fazla önem kazanıyor ve savunmamızla maça tutunmayı başarabiliyoruz.

    - luksa andric ve tutku açık bu sene oynanan iki fenerbahçe ülker maçında neredeyse kariyer maçlarını oynadılar
    - ilk sene tecrübesizliği ve guard pozisyonunda jj'nın istikrarsızlığı maç kötü gittiğinde daha fazla göze batabilecek unsurlar. karşımızda ki takım 5 senelik bir tecrübe ve tıkır tıkır işleyen bir organizasyon.

    - asist-top kaybı sayılarında hala ligin en iyisiyiz 18.6-11.1 fenerbahçe ülker ise 17.5-12.2
    - ligin en iyi savunma yapan takımıyız. hucumda her maç dengeli bir skor dağılımı sağlıyoruz.

    - bizim için maçın kilit oyuncuları fenerbahçe ülker'e karşı bu sezon oynanan iki maçta neredeyse kariyer maçlarını oynayan luksa andricve tutku açık olacaktır. ama daha önemlisi maça başlayacağımız 5'in şut yüzdesi ve shumpert'ın gününde olması bizi ihya eder.

    - fenerbahçe ülker ise formda emir preldzic ve derin rotasyonu sayesinde fark yaratabilir. diğer açıdan kaya peker ve oğuz savaş'a inen toplar ve ömer onan'ın hakemleri baskı altına alması onların en büyük kozları olacaktır.

    maçın favorisi fenerbahçe ülker ama neden olmasın... #bizimlekimsebasacikamaz
App Store'dan indirin Google Play'den alın