• 2
    ülkemizdeki futbol cahili yöneticilerin kurbanı olan teknik direktörlerdir.

    çok kısa ve net özetini geçeyim; rijkaard, aragones, schuster, del bosque gibi adamların harcanmasının tek sorumlusu yönetici diye ortalarda gezinen şuursuz insanlardır. sen bu adamlardan birini takımın başına getirince hemen götün kalkıp yok uefa kupası'nda final hedefliyoruz, yok 17'de 17 yapacağız, şampiyonluk tek hedef diye çıtayı birden yükseğe koyarsan, küçük bir başarısızlıkta hayal kırıklığına uğrayıp fatura teknik direktöre kesilir.

    bu adamları türkiye'ye getirmek kolay değil öyle. he basarsın yıllık 3 milyon euro'yu getirirsin diyen arkadaşlar çıkabilir. ama seni seçmesi için sırf para da yetmeyebilir bu isimleri harcadıktan sonra. artık teknik direktörü kolayca harcayan bir futbol ülkesi olarak bahsedileceğiz avrupa basınında.

    yöneticilerin yapması gereken. bu gibi yüksek kariyerli ve marka bir ismi takımın başına getirdikten sonra taraftarlara ve kamuoyuna açık sözlü olmak. ''takımı baştan kuracağız, x hoca takımı oluşturacak. 1-2 sene taraftarımıza kupa sözü veremesek de uzun vadeli plan peşindeyiz. taraftarımızdan sabır bekliyoruz.'' gibi açıklama yapsalar ve kamuoyu oluştursalar, bu teknik direktörlerin hiçbirisi harcanmazdı bu kadar kolaylıkla.
App Store'dan indirin Google Play'den alın