• 3166
    heyecanını kaybetmiş, kazanma alışkanlığı kaybolan, güven problemi yaşayan ve artık yaşlanan takımların revizyon yapması doğal bir durumdur. bir çok galatasaraylıya göre 93 yılında yapılan revizyon gençleştirme bize 2000'de ki uefa şampiyonluğunu ve o büyük başarıları getirmiştir. doğrudur. eğer doğru giden birşeyler yoksa neşteri vurmak kaçınılmazdır.
    adnan polat ve yönetimi de 2007 yılında kalli'yi takımın başına getirerek ondan böyle bir revizyon yapmasını istemişlerdi. takımı yenilemesini gençleştirmesini ve yeni bir heyecan yakalayıp tekrar eski günlere dönmeyi umut etmişlerdi. muhtemelen herkesin hemfikir olduğunu gerekli bir yapılanmaydı. o sezon gelen şampiyonluk ve kalli'nin gitmesi* bu revizyonu başka boyutlara taşıdı.
    önce daha güzel futbol oynama prensibiyle skibbe'ye emanet edildi takım sonra yıldız transferleriyle şahlanmak fikri hasıl oldu takım kötü gittikçe yeni revizyon dalgası yaratıldı. sezon ortalarında gidip gelen oyuncu sayısı anadolu takımlarıyla yarışır hale geldi.

    ...........

    daha bu sezon başı yine yönetim revizyon kelimesini kullanmaya başladı ve tam 9 oyuncu transfer edildi. ne kadar planlı ve programlı olduğu son gün yapılan transferlerden zaten belli oluyor. çok tartışılan oyunun her iki yönünü oynayan orta saha ve forvet transferleri ise hoca'ya rağmen yapılamadı ve olan yine hocaya oldu.
    çok geçmeden devre arasında gelen 5 yeni oyuncuyla ve bunların ilk onbire yerleşmeleriyle yine yeniden küçük bir revizyon yapılmış oldu. takım her transfer döneminde değişiyor ama değişen başka birşey olmuyor o zaman sırada ne var tabii ki yeni hoca.

    şimdi ise yeni sezonda yapılacak revizyon konuşulmaya başlandı bile gelecek-gidecek oyuncular, taraftarı susturacak transferler liste başlarına gazete kupürlerine yansımaya başlanır ve nedense kimse başarının istikrardan sabırdan geçtiğini akıl etmez...revizyon denen şeyin senede 2 defa değil 5-10 senede bir yapılması gereken birşey olduğunu anlamaz.

    çok uzağa gitmeye gerek yok bizim ligimize bakmamız yeterli.
    fenerbahçe geçen sezon son hafta şampiyonluğu kaybetmelerine rağmen takımı değiştirmediler devre arası 9 puan geriye düştükleri dönemde transfer yapmadılar takıma güvendiler.
    trabzonspor 2008 yılında yaptıkları 23 transferin ardından bazen yanlış bazen doğru hamlelerle bugünkü takımı yarattılar seneye yine bu kadroyla şampiyonluğa oynarlar.
    bursaspor 2,5 senelik bir takım ve aynı hoca. takıma yeni parçaları birden eklemeye kalktıklarında takım kötü gitti geçen seneki şampiyon kadroyla çıktıkları maçları ise hep aldılar hala istikrarlı bir takım.
    beşiktaş devre arası yaptıkları transferle bizim yolumuzdan ilerlemeye başladılar tepetaklak gittiler.
    karabükspor bank asya'da şampiyon olan takımı bozmadılar ve ligden düşme korkusu yaşamıyorlar.
    istanbul büyükşehir belediye 5 yıldır istikrarlı bir şekilde yukarıya tırmanıyorlar takım çok fazla değişmiyor ve istediklerini alıyorlar.
    kasımpaşa geçen sezon çok iyi oynayan takımı bozup yeni bir takım kurmaya çalıştılar gereksizdi ve şimdi ligin dibindeler...
    gaziantep ve kayserispor bu sezonki kadrolarını korurlarsa muhtemelen seneye zirve için oynayacaklardır.

    bizim ligimizde 2 yıl üst üste istikrarlı kadro kuran takımlar hep bunun meyvesini almışlardır. ne zaman ki istikrar kelimesini öğreniriz belki o zaman bizde düzlüğe çıkarız her sezon 10 tane oyuncu getirmek henüz kimseyi ihya etmemiştir.

    yani sorun gheorghe hagi de felan değildir sadece zaman ve doğru hamleler önemlidir. seneye takımın başına kim gelirse gelsin bu takımı bozup sil baştan yaptığımız zaman çok birşeyin değişeceğine inanmıyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın