• 60
    türkiye için bahsetmemiz durumunda
    türkiye futbol liglerindeki takımların maksimum kaç tane türk olmayan oyuncuyu kadrolarında bulundurabileceklerini gösteren kavramdır.

    (bkz: 6+2+2)
    bakınız tanımındaki kasıt 6 yabancı oyuncu sahada,2 yabancı oyuncu yedek kulübesinde,iki yabancı oyuncu maç kadrosu dışında bulunabilir anlamına gelir.

    avrupa'da yabancı oyuncu sınırlandırmaları:

    italya :herhangi bir yabancı oyuncu sınırlandırması yoktur.
    ispanya:takımların 23 kişilik sezon kadrolarında ab vatandaşı olmayan 3 oyuncuyu bulundurabilme şansları vardır.ab pasaportu taşıyan oyunculara bir sınırlandırma yoktur.
    fransa :takımların kadrolarında ab vatandaşı olmayan 4 oyuncuyu bulundurabilme şansları vardır.ab pasaportu taşıyan oyunculara bir sınırlandırma yoktur.
    almanya:herhangi bir yabancı oyuncu sınırlandırması yoktur.
    ingiltere :herhangi bir yabancı oyuncu sınırlandırması yoktur ancak ülkede futbol oynayacak oyuncuların belirli nitelikleri taşıması gerekir.

    türkiye futbol federasyonu'nun yabancı oyunculara kota koyma sebebinin türk futbolculara şans vermek ve türk milli takımının ''güçlü'' olmasını muhafaza etmek olarak düşünürsek yukarıdaki ülkelerin kulüplerini ve milli takımlarını incelemeliyiz diye düşünüyorum. bu saydığımız ülkelerin milli takımları neredeyse her organizasyonda en az bi' çeyrek final görürler. (fransa fena sıçtı son zamanlarda kabul)
App Store'dan indirin Google Play'den alın