• 2684
    --- alıntı ---

    arena’daki deplasman tribünü tam bir fiyasko. iki katı deplasman seyircisine ayrılmış, aralarında iki kat loca var. her iki maçta da alt tribüne deplasman seyircisi alınmadı. güzel. sivas maçında üst kattan bayrak uzatıldığında localardan aşağıya çekilmişti. pek bir sorun gözükmemişti. sivaslılarla başkaca sorun yaşamadık. ama azgın eskişehir taraftarı bize gösterdi ki, güvenlik açısından düşünülmemiş çok şey var. yukarıdan kafamıza yağmayan kalmadı.

    su, ayran gibi az zararlı maddeleri bir yana bırakalım ama şişe, pil, çakmak ve hatta 5 santimlik civatalar atıldı eskişehirliler tarafından. civataları sanırım koltuklardan söktüler. şişe ile ufacık galatasaraylı başından yaralandı, okumuşsunuzdur. çocuğun kafatası kırılmış yahu. hepimiz aynı risk altındaydık. sanki savaştayız, ellerinde olsa ucu yanan ok bile atarlardı. o kadar gözleri dönmüş. ama bunu sadece eskişehirliler yapar gibi bir sığ fikre sahip değilim elbette. eğer siz gerekli önlemleri sertçe almazsanız kim olsa aynı şeyi yapar, büyük olasılıkla.
    her türlü aksaklığı kabul edebilirim, stadın etrafını yürümeyi bile sindirebilirim. ama kafamıza madde yağmasına izin verilmesini kabul edemem. bizim yöneticiler ne sandılar acaba. modern bir stad arena, orada böyle holiganlık olmaz diye mi düşündüler. akıllarını peynir ekmekle yemiş olmalılar. (gbkz: stad müdürü hanımefendinin türkiye’deki tribün kültüründen hiç haberi yok demek midir bu?)
    sanırım stad projesinde deplasman tribünü başka bir yer olacaktı, sonradan güney tribüne alınınca işler karıştı. karışmaması lazım.
    bir an evvel bu işin çözülmesi şart. ben her maç kafamda kapşonla mı maç izleyeceğim. o ufaklık, batuhan çok şükür ki yaşıyor. ölebilirdi de. bunun hesabını kim verecek. protestocu taraftarı kamera görüntülerinden yakalayacağını söyleyen (gbkz: adnan polat acaba batuhan’a o şişeyi atan boş şişe kadar bile aklı olmayan adamı bulabilecek mi?)

    biz bilerek ve isteyerek deplasman tribünün yanından aldık kombinelerimizi. daha eğlenceli bir yer olduğu için, nasıl olacak göreceğiz.

    --- alıntı ---
    yazının tamamı : http://captano.blogspot.com/...k-telekom-arena.html
App Store'dan indirin Google Play'den alın