• 1
    kimse kusura bakmasın ama yoktur böyle bir şey.

    evet galatasarayımız ülkemizde online ortama adım atan ve ilk resmi siteye sahip olan kulüptür. evet galatasarayımız medyayla bir şekilde etkileşime girmekte haftada en az iki üç tane zorunlu açıklama yapmaktadır. evet galatasarayımız sosyal ağlarda temsil edilmektedir. ama yeterli mi? değil.

    öncelikle galatasaray.org ile ilgili sorunlar ortada. en basitinden veriye ulaşmak veya yabancı dil çevirilerinin güncel olmamasındab bahsedebiliriz. bunun dışında kulübün medya yönetimi ve ilişkileri anlamında nitelikli bir elemana veya danışmana sahip olmadığıda çok açık. örneğin 2008 avrupa şampiyonası'nda milli takım için bu görevi pek çokları tarafından duayen olarak nitelendirilen yiğiter uluğ yapmıştı bu nedenle kulübümüzün bu tarz birini bünyesine katması gerektiğini düşünüyorum. bu sayede hem saçma sorular soran gazetecilerden hem de saçma cevaplar verebilitesi olan oyuncularımızı bir şekilde düzeltme veya denetleme yoluna gidebiliriz.

    bütün bunların dışında pek çok oyuncumuz twitter facebook gibi ortamları kullanıyor. ben bunlara karşı değilim ancak nba'in u konudaki politikalarını düşündüğümüzde en azından sporcularımız "sağlıklı iletişim" hakkında eğitilmelidirler. hepimizin bildiği gibi yarın öbür gün yıldız olabilecek altyapı oyuncularımızın "saçma" fotoğraflarını internet ortamında "elaleme" yayması ileride hem kulübümüzü hem de genç oyuncularımızı zor durumda bırakabilir. o yüzden bir politika üretilmesi gerekliliği göze çarpmakta. hadi bunları geçtim... en azından yabancı oyuncularımızın tweetleri bir şekilde tercüme edilerek anlaşılır kılınmalıdır. ama tercüme de yavşaklık yapılmaması koşuluyla... çünkü bu iletişim politikası sansürü değil galatasaray ilkelerine yakışan bir bir yapıyı teşvik etmelidir.

    bunun dışında bu politikayla beraber bloglar,sözlükler ve forumlarla daha iyi bir iletişim kurulabilir. kısacası zannımca bir dünya kulübünün kurumsallaşması anlamında sağlıklı bir iletişim politikasına sahip olması son derece önemlidir. bu politika benimsenmeli ve başkanının cümlelerinden tesis bekçisinin paylaştığı "özel" florya fotoğraflarına kadar yansımalıdır.

    dünya kulübü dediğimiz takımımızın iletişimi de dünya standardlarına göre yapılmalıdır.

    (bkz: profesyonel)
App Store'dan indirin Google Play'den alın