• 2760
    hepimiz 2000'li yılların galatasaray'ını düşünerek konuşuyoruz ancak bariz bir gerçek var ki, dünya futbolu artık 2010'lu yılların futbolunu konuşuyor ve seyrediyor. hızlı ayağa pas yapan, (tabir sahibini çok sevmesem de) alan dolduran takımlar, ama daha çok takım gibi takımlar iş yapıyor.

    2000 yılında kupayı alan galatasaray takımı bu futbolu oynuyordu ve doğal olarak zamanının ötesinde olduğu için de takdir topluyordu. kemikleşmiş takım kurgusu vardı, ancak gelenler eksiği gidermiyordu. zaman içerisinde takım iskeleti emekli edilince, takım içi boş bir yapıya dönüştü.

    futbol öncelikle bir takım oyunudur, siz 10 kişi sahada deli gibi koşuştururken kaleciniz muhabirlerle geyiğe dalarsa yenilmeniz kaçınılmazdır. tüm oyuncular dökülürken, kaleciniz ahtapot da olsa yenilmeniz kaçınılmazdır. tüm takım canla başla direnirken, sırf golü ben atacağım diye bencillik eden adamcıklar hüsranın habercisi olabilirler. takım olmak demek ben demek değil, biz demektir.

    bunları hepimiz biliyoruz. malesef son yıllarda galatasaray takımında izlediklerimiz de bundan ibaret.

    2000'lerin galatasaray'ı organizeydi, kötü oynasa da ezilmezdi, belli bir tarzı ve klası vardı. hepsi di'li geçmiş zamandı artık hikayesi oldu... 2010 galatasaray'ında anlatacağımız neyimiz kaldı?

    uefa'yı aldığımız yıllarda avrupa'nın en iyi 10 kulübünden biriydik. herkese korku salardık ve alınan her zafer gururumuzu kabartırdı. şimdi ise kendi ligimizde ilk 10'a girmek için zorlanıyoruz, averaj takımı muamelesi görüyoruz. yenilsek de eğer bir iki hareket olursa bununla mutlu falan oluyoruz.

    ne oldu bize???

    ben takımımı geri istiyorum. o takım ki üstündeki formadaki aslan gibi kükresin, uzak yakın farketmeden her yerde yine itibar görsün...

    oynadıkları takım, stat, lig her neyse beni ilgilendirmiyor.

    ben gururumu geri istiyorum!...
App Store'dan indirin Google Play'den alın