• 723
    ekonomik alanda başarılı olup sadece sportif alanda başarısız olduklarını iddaa eden yönetim. öncelikle o düzelen ekonomi ile sağlık masraflarımızı da ödemeleri gerekir madem öyle. ayrıca sportif başarı olmadıkça hiç bir kulüp ekonomisini düzeltemez. avrupa kupasına mı gidiyorsun? hayır. e yabancı adam gelmez ki o zaman türkiye'ye, gelse de çok para alır, para için gelir, iyi oyuncuyu zaten getiremiyorsun, hele ki sponsor gelirin olması gerekenenin çok çok altında olur. yaptıklarını küçümsemiyorum tabi, şirket birleşmesi ve stad projeleri gerçekten büyük işlerdir ama önceki yönetim en az polat yönetimi kadar paya sahiptir bunlarda. şimdi harika bir stadımız oluyor evet ama sportif başarı yoksa o 50 bin koltuğu kim dolduracak? anca derbilerde dolar o stad. hakan balta, mustafa sarp, serdar özkan, gökhan zan izlemeye mi para öder taraftar? tek bir tane avrupa maçın olmayacak bu gidişle o stadda. şuan için gözüken en makul yol türkiye kupası vasıtasıyla uefa avrupa ligine gitmektir. bu kadar kısıntıya gidilene kadar 3 senedir şamp ligine gidilse, sadece ordan zaten net 40-50milyon avro gelecek. yabancı oyuncuların daha ucuza oynayacak, daha istekli oynayacak. daha iyi oyuncular daha az paralara gelecek. ordan da kar edeceksin ve çok daha iyi bir takım kuracaksın. bakın istatistiklere avrupa'dan elendikten sonraki maçlarda her zaman yabancıların performansı düşer türkiye'de eğer şampiyonluğa gitmiyorsan.

    bu şampiyonlar liginden uzaklaşma olayının başlangıcı da 2008 ağustos'daki steau maçlarında milan baros'un oynayamamış olması ve kalecisizliktir. evet morgan de sanctis alınmıştı ama geç transfer edildiği için oynayamamıştı o maçlarda. yani transferlerin yine son dakikaya bırakılmasıdır asıl sebep. hani şampiyonlar ligini de geçtim tff maç başı 300 milyar veriyor galibiyete, onları bile alamıyorsun şimdi. taraftar geliri ile asla kapatamazsın bu maddi açığı. zaten sportif başarı yoksa taraftar gelirini baştan unutucan.

    izledikleri yolun mantık hatası var bi kere en başından. sen değirmen kuruyorsun, buğdayın da var ama değirmeni çevirecek suyun yok. ne anladım ben o işten? ha başarılı olduğumuz zamanlar, avrupa'da gruptan çıkarken bu hamleler daha uzun vadeye yayılarak yapılsaydı şuan avrupa'nın lyon gibi porto gibi değişmez markalarından biriydik. ki bu övündükleri hamleler de zaten başarılı dönemin sonlarında başlatılmıştır ama ilerleme kaydedilememiştir. tek başarıları bu süreci işler kılmaktır. buna başarı denirse başka en ufak başarısı da yoktur polat yönetiminin.
App Store'dan indirin Google Play'den alın