• 36
    bestelere kontra yapılmasına hiç lafım yok, yapılabilir. ama bu marşın kontrasını da duyunca, hele hele beşiktaş ile ilgisi olmayan maçlarda duyunca, bir gün, en azından "ille de küfretcem" diyen kişilerin sayıca bastıralabileceğine inandığım o günün hayal olduğunu kanıksıyorum.

    küfür etmeyelim, aman cici çocuklar olalım edebiyatı değil yaptığım aslında. eminim ki kimse oturup "lan ben kendimi yırtıyorum ama temelde ne diyor bu beste" diyor mu acaba?

    tecavüz kelimesini ısrarla ve inatla bestelerde kullananlar bu kelimenin kadını ne kadar aşağıladığının farkında mı? malum küfrü inadına inadına her yere serpiştirenler, bu küfre konu olan fiilin "erkeklik" yani güç, konu olanın ise "kadınlık" yani güçsüzlük simgesi olarak değerlendirildiğinin farkında mı? eğer farkında ise, tanrı'nın yarattığı bir cinsin, kendi cinsinin, diğer cinsten daha güçlü, önemli olduğu hakkını kendinde nasıl görüyor?

    bu tarz besteleri söyleyenlerin, kadınlığı aşağıda görmeyi temel alan küfürleri edebilen hemcinslerimi ise anlamaya çalışmaktan vazgeçtim artık.

    bu marşta "ananı .. ye geldik" diye bağıran koca koca adamların, söyledikleri şeyin anlamını bildiklerinden eminim. cevapları da hazır: "yapıyor muyuz canım, ne alakası var?". hissetmediğin şeyi söyleyeceğine, takımını gaza getirici, destekleyici "hissettiğin" şeyleri haykırman çok mu zor peki?

    açıkçası çarşının bestesi güzel olmuş, bravo ama umrumda bile değil ne kadar güzel olduğu aslında. çünkü çarşı bu güzel besteyi yaparken, karşılığında da galatasaraylıların analarına sövüyor, kontralar yapıyor, tiksindiriyor.

    bizim tribünler peşindeyiz i yazıyor ama gidip beşiktaşlıların analarına sövüyor.

    olan yine analarımıza oluyor, kadınlarımıza oluyor, onların kulağı çınlatılıyor, olayın özeti bu.

    ultradnan'ın izni ile rumuz kullanmak istiyorum:

    rumuz:tribünlerdekifeministkadıntaraftar
App Store'dan indirin Google Play'den alın