• 189
    gecen sene oynanan fenerbahce-galatasaray derbisinden sonra bir daha kadiköydeki derbileri izlemiyecegime dair kesin ve net konusmustum ama tarih 24 ekim 2010'u gösterdiginde yine sabahtan kalkip formamla televizyon basina gececegim mac olacak. simdi efendim bastan söyliyim kesinlikle futbolculara güvenim yok. bir galatasaray'li olarak korkuydu, fark beklemekti bunlarla isim olmaz. ben o formaya inaniyorum ve o formanin oldugu her yerde varim. bir kere bunun adini koymamiz gerekiyor. futbolculara inancim sifir, teknik direktörün kovulacagini varsayarsak galibiyet inancim dahada azalir cünkü hocayi yollamakla bir vizyonsuzluk daha yapmis oluruz. iste tam bu noktada fenerbahce'ye neden yeniliyoruzu ortaya cikarabiliriz. bu konu aslinda iki klübün temel felsefesiyle alakali birsey. bir fenerbahceli galatasaray'i yenmeyi hic bir seye degismez, bir galatasarayli'da avrupa kupalarinda basariyi hic bir seye degismez bunu biliyoruz tekrar aklimizin bir kösesine kaziyalim öncelikle. simdi iki takimin öncelikleri bunlardir. gecmis 10 seneye bakalim. fenerbahce istedigini almis derbilerde üstünlügünü kurmustur. vizyonu kücük olsada basarmistir bunu. peki ya galatasaray? uefa kupasi ve o kupayi alan kadronun kemikleriyle sampiyonlar liginde oynanan büyük maclar ve ardindan 8 senelik hüsran. son 10 senede istedigimizi alsakta kat kat fazlasini kaybetmisiz.

    simdi fenerbahce'ye kiziyoruz. oyuncularini sakat diye derbiye sakliyor, basini kandiriyor vs. vs. diye. ama baktigimiz zaman zaten adamin amaci seni yenebilmek. vizyonu geregi, gelenekleri geregi bunlari yapacaktirlar. peki seni tutan ne? sen de yap o zaman aynisini. hem oyuncunu saklayip hem mac kazanabiliyorsan yap. yapamiyorsan bok atmayacaksin. ama bunu pislik olarak adlandiriyorsan o zaman sahada gereken cevabi vereceksin hic kusura bakma.

    galatasaray'da bir futbolcuyu tutan sey onun ahlakiydi bir zamanlar ama simdi bakiyoruz kimler kimlerin kuyusunu kazmiyor ki? ne hocalar harcanmadi mi bu yolda. ne yetenekler sürgüne ugramadi mi? o yeteneklerin yerine sirf kendini düsünen, "ben olmazsam bu takim bir hic" zihniyetindekiler gelmedi mi? malesef hepsi oldu.

    demek istedigim fenerbahce kötü de olsa kendi geleneklerine sahip cikip gerekeni yapmistir. galatasaray ise kendini örnek alacagina baska takimlari örnek almaya kalkip, futboldan anlamayan adamlarin degil özellikle söylüyorum ki " galatasaraylilik'dan anlamayan adamlarin elinde parcalanmistir". bu konu galatasaray ve fenerbahce arasindaki farkliliklar konusu altinda yazilmasi gerekenlerdi evet ama sadece bu derbiyi degil neden 10 senedir hizla dibe vurdugumuzu, ezeli rakibimeze ezildigimizi bu mac öncesi analiz etmek istedim.

    geriye dönüp bir bakin. 10 sene önce ve onun öncesinde hic böyle bir rezillik yasanmismi. fark yemek veya yenilmek önemli degildir agalar. 10 senedir saskin ördek gibi cikiyoruz derbilere. iste bu yüzden diyorumki evet maglup olcaz bu macta. cünkü kazanacagimiz zamani biliyorum. ne zaman vizyonumuzu tekrar oturturuz, ne zaman galatasaraylilik nasil bisey hatirlariz iste o zaman kazaniriz ama bu zihniyetle asla.

    ha futboldur bu, belki 0-1 olur kazaniriz. ama unutmayin ki bu macta sans eseri kazansakta, biz kaybetmeye devam ediyoruz galatasarayli.
App Store'dan indirin Google Play'den alın