• 759
    arda turan'ın sakatlığı hakkında yapacağı eleştirileri çok merak ediyorum simdiden. bakalım kime bağlayacak olayı acaba?

    tahminlerim söyle:

    %70 frank rijkaard
    %10 arda turan
    %10 adnan polat
    %10 doktorlar, guus hiddink

    hıncal uluç her hafta kırmızı çizgi diye bir programa çıkıyor ntvpor'da. dünkü programda 1 ekim 2010 kardemir karabükspor galatasaray maçındaki penaltı pozisyonunu yorumlamıs ve her zaman olduğu gibi galatasaray'ı haksız bulmus.

    tesadüf eseri ntvspor'da denk geldim az önce. hıncal bey üstüne basa basa penaltı olmadığını söylüyordu. bunu da euro 1988'de oynanan hollanda sccb finalinde van basten'e yapılan harekete dayandırıyordu. o maçta van basten'e bu sekilde hareket yapılmıs ve penaltı çalınmıs. günlerce süren tartısmalar sonunda hareketin penaltı olduğu kararına varılmıs.

    gittim arastırdım o maçtaki penaltı nasıl olmus diye. ne özetlerde ne de baska bir yerde o maçta penaltı olduğuna dair bir iz yok. hatta o maç van basten'in o efsane golüne sahne olan maçtı. o maçta hollanda penaltı atısından gol bulamamıs. maçtaki penaltı ise hollanda kalecisi tarafından sscbli bir oyuncuya yapılan faulde dolayı çalınmıs.

    (bkz: 25 haziran 1988 sscb hollanda maçı)

    simdi buldum ki bahsedilen penaltı 21 haziran 1988 batı almanya hollanda maçında olmus.
App Store'dan indirin Google Play'den alın