resim
Servet Çetin
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:43
Uyruk:Türkiye
  • 911
    öncelikle hakaret içerikli yazılar görmedim bunu belirteyim. ha kadro dışı sonrası yazılan evet iyi oldu, konuşmaları vs.. ise evet yazılanlar son derece doğru. çok daha önceden yapılması gereken bir hareketti diye düşünüyorum.

    son kadro dışı olayını, içeriği pek bilinmediği için dışarıda tutuyorum. servet hakkında pek iyi şeyler düşünmüyorum. evet totoş süper lig için yeterli düzeyde bir stoper ancak sisteme son derece yabancı. ha yemişim sistemi, futbolu dersen evet servet bu takımın ideal stoperi. eğer rijkaard ile devam edilecekse, pas futboluna, hızlı futbola ayak uydurmak isteniyorsa servet bu takımda yedeği yedeği olmalı. burada da servet çetin tripleri ortaya giriyor. kendisi mehmet topal gibi uzun süredir yurt dışı sevdasına kapılmış vaziyette ve bu durum hem kendisine, hem takımına zarar vermekte. kafasında galatasaray'ı bitirmiş bir oyuncu, sürekli ilk 11 oynayarak avrupa kulüplerine kendisini göstermek isteyen bir oyuncu ve her kamera karşısında gitmek istediğini belirten oyuncuyu galatasaray kadrosunda bulundurmamalı.

    işin taktik, sistem kısmına gelirsek, önce de söylediğim gibi şuan oynamaya çalıştığımız sisteme aykırı bir oyuncu servet çetin. nedir bizim ihtiyacımız olan defans oyuncusu? öncelikle oyunu kurma işini zaten lucas neill layıkıyla yapıyor. neill'in partnerinde olması gereken özellikler öncelikle hızlı olması, az da olsa teknik olmalı, ayağı pas yapabilmeli, pozisyon bilgisi iyi olmalı, futbol zekası olmalı. * şimdi bu özelliklere baktığımda evet servet'in özelliği diyebileceğim bir özellik yok. hızlı değil, hızlı bir rakip forvet oyuncusu çok rahatlıkla servet'i oyundan düşürebiliyor. teknik desen en ufak bir parıltı göremiyorum. geriye ve yanlara pas yapabiliyor ancak ileriye 3-4 maçta bir pas atabilen bir oyuncu. pozisyon bilgisi türk futbolcuların genel sorunu bu yüzden servet'i suçlayamam ancak bu özellikte de sınıfta kaldı. futbol zekasına bakıyorum onu da göremiyorum. mustafa sarp'ta böyle. normalde çok zeki biri olduğu her halinden belli ama iş futbola gelince sınıfın en arka sırasında oturan "birol.. biroll amına koyim senin" diyen, tembel çocuklardan. bütün bu eksi özelliklerini vücudunu üst düzey bir biçimde kullanmasıyla kapatamaz servet çetin. dolayısıyla bu sistemle oynamaya çalıştığımız için, bu sistemde yeri olmaması gereken biri.

    sonuç olarak gerek futbolu, gerek kaprisleri, gerek basına verdiği demeçler ile çok daha önceden kapıya konulması gerekirdi. *bu saatten sonra 1 gram bile faydası dokunmaz servet'in galatasaray'a. 3-5 bakmadan sevgilisiyle * buluşturulmalı.
App Store'dan indirin Google Play'den alın