• 2148
    an itibariyle dibe vurmuş takımdır.
    an itibariyle maç kazanabileceğine inancı olmayan oyunculardan kurulu takımdır.
    profesyonalliği bir ''hayat tarzı'' olarak değil,bir ''paraya yönelme şekli'' olarak algılayan futbolculardan * oluşan takımdır.

    bu durumda futbolculardan ya da yönetimden daha sorumlu bir teknik adama sahip olduğu da söylenemez.
    diyelim ki ülkemizde 100 yıldır futbol var. sen bu 100 yılda bir sistem oluşturamazsan, bir felsefe geliştiremezsen, ülkende oynanan kasap tarzı kaos futbolunu ''sert'' yalanıyla süslersen ve bu durumu eleştirmezsen ; futbolda bilgiyi ve aklı ön plana çıkarmaya çalışan yaklaşım elbette yadırganır. önlerinde hagi, lincoln gibi top tekniği yüksek isimlerin arkasında oynamaya alışan futbolcular da kendilerinden daha fazlası istenince sudan çıkmış balığa dönerler. ama şunu ba biliyoruz. eğer dün akşam, 26 agustos 2010 karpaty lviv galatasaray maci'na bu takımın başnda bir diktatör olsaydı, bu takım çok daha agresif oynayacak, hatta bence elini kolunu sallayarak turu geçecekti. ama biz de, o büyük egosuna rağmen halen sevdiğim ve saygı duyduğum şahsın, şovuna tanık olacaktık.

    işte bizim güzel çelişkimiz.

    bize, frank rijkaard'ın ülkemizde başarılı olamayacağını ama bunun yeteneksizliğinden değil maalesef ülkemiz futbolunun her anlamda ki kalitesizliğinden kaynaklanacağını bağırmakta. zaten, böyle bir teknik adamdan da profesyonalliği bir ''hayat tarzı'' olarak değil,bir ''paraya yönelme şekli'' olarak algılayan futbolcularla başarılı olmasını beklemek de çok gerçekçi değil. kendisinin döneminde herhangi bir başarıdan söz edemeyiz, ama profesyonel olmadığımız, hatta yakın bile olmadığımız gerçeğini ortaya çıkardığı için kendisine teşekkür etmeliyiz. zaten, profesyonel anlamda türk zihniyetinden yeteri kadar uzaklaşabilen gidiyor, real madrid'de oynuyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın