resim
Franklin Edmundo Rijkaard
Görev:Teknik Direktör
Takım:Kariyer Sonu
Yaş:62
Uyruk:Hollanda
  • 2493
    kendisi basiretsiz ve dirayetsiz oldugu icin bunlara katlanmamaktadir. (transferlere onay konusuna iliskin ayrica bir soru sormustum, cevabi zaten gelmedi) bunun aciklamasi önceden yapilmistir. elimizdeki durum "alaturka" kurnazliklarla karsinizdaki profesyoneli oyalamak durumudur. tarihte ilk defa görülmemektedir. ayni durum türkiye diplomasisinde bile onlarca yildir görülen bir seydir.

    sürekli olarak "su anda elimizden gelen bu, biraz kemer sikacagiz, su zamana kadar sunlar yapilacak söz, ah yapamadik, 2 ay daha ver, olmadi 3 ay" söylemleriyle bir profesyonelin sabrinin sinirinin zorlanmasidir. bu konudaki görüslerimi de pek cok platformda ve arkadas meclisinde eylül 2009'dan beri hep dile getirdim. her sey yolunda giderken bile bunlari söylüyordum gecen sezon. özellikle s3th ve nkfvas sahidimdir bu konuda.

    yahu sanki ülkede her sey düzgün ve tikirinda gidiyormus, bu ülkede islerin nasil yürüdügünden habersizmis gibi konusuyorsunuz. inanilir gibi degil. duyan da sanacak ki bu ülkede bürokrasi insanlari süründürmez, türkiye'nin yerel sirketleri dünyada ilk 10 icinde, en rekabetci sirketler falan, iletisim binbir dereden su getirerek, lafi dolandirarak degil, en etkili, en sade bicimiyle yapiliyor, herkes dogrudan konusuyor, aciktan catismalari göze aliyor, fikrinin ve ettigi lafin arkasinda duruyor. o denli gelismis bir is ve devlet kültürümüz var sanki.

    sanki bu ülkede herkes, her konuyu dosdogru muhatabinin yüzüne konusuyor "hic kivirmadan, lafi dolandirmadan", sanki "direkt iletisim" bizim iletisim kültürümüzün entegral bir parcasi, sanki bugüne kadar ne bu ülkede ne de bu kulüpte hic ayak oyunu yapilmamis, sanki adnanlar kalkip rijkaard'in yüzüne karsi "arkadas biz transfer falan yapmayacagiz, sana verecegimiz en fazla battal'dir, ona göre kal veya git" diye dogruca konusmuslar gibi "ideal" bir cerceveden dem vurup bu adam bu kadar bilmem ne mi diyorsunuz.

    degil abi. maalesef degil. bu ülke de, bu kulüp de sizin düsündügünüz ya da olmasini istediginiz gibi degil zaten. bu ülke de bu kulüp de siyasetinden, endüstriye koyun alip satan iki tüccarin gidim gidim pazarlik yapip bir türlü sadede gelememesi üzerine kurulu bir anlayisla yapiyor, yapmistir ve yapar. bu kati ve aci gercekler üzerinden tabloyu degerlendirirsek sanirim her sey daha acik ve secik görünecek.

    ha siz türkiye'nin kendi kendini besleyebilen 7 ülkeden biri ve bir cennet vatan olduguna dair milli güvenlik ve vatandaslik bilgisi kitabi cümleleriyle bakiyorsaniz tabloya, kendi bileceginiz is. ama yok böyle bir olay.

    burada rijkaard'i koruma amacli bir sey yazmiyoruz. burada bu ülkenin ve kurumlarinin ne kadar yamuk oldugunu ve düzgün insanlari yerli yabanci, bilim adami, sporcu, sanatci demeden harcadigini, buna bir son verilmesi gerektigini yaziyoruz. rijkaard sadece halihazirdaki kurbandir. bu gidisata dur denmedigi sürece de son olmayacaktir. anlatilmaya calisilan budur.

    sonra diyorlar ki, abi sen niye böyle isyan eder gibi entryler giriyorsun. cünkü isyan ediyorum. bu tablonun oldugu yerde isyan yoksa sorun vardir zaten.
App Store'dan indirin Google Play'den alın