• 2074
    "vasat yerli oyuncu kontenjanı" ile takıma girebilmek için saç bandı veya saç tokası veya saç lastiği kullanımının "zorunlu" olduğu futbol takımı.

    burada saç uzunluğundan bağımsız çeşitli şekil ve durumlarda kullanılabilen bu saç aparatlarının uzunluğunun, futbolcunun kendi saç uzunluğunu geçebildiği de görülmüştür. alınan duyumlara göre florya'da odalardaki çekmecelerde vasati iki bant iki toka iki lastik bulundurma zorunluluğu yakında kulüp yönetmeliğine dahil edilecekmiş. kulübün malzemecilerinin bu yönde ek ödenek talep ettikleri ve uygun malzeme çantası istedikleri konuşulmaktadır. formaların ve saçların renklerine uygun kullanılabilecek renkler hakkında kongrede hararetli tartışmalar hala devam etmekteymiş.

    ayrıca alınan bir başka duyuma göre a takıma yeni çıkan gençlere uygulanan galatasaray geleneksel kamp sac kesimleri töreni terk edilip yerini a takım oyuncularına uygulanacak olan ve taraftarların başrolde olacağı "performansa göre a takımlar saç kesimi töreni" adlı etkinlik alacakmış. sezon başı ortası ve sonu itibariyle uygulanacak bu törenlerde taraftarların kesimde uygulayacağı saç modeli tamamiyle kendi yaratıcılıklarına bırakılıyor. kesimler sonucu yapılacak ödüllü yarışmada en yaratıcı ve özgün saç modeline yedek kulübesinin hemen arkasından iki adet numaralı kombine bileti ile galatasaray dergisi aboneliği hediye edilmesi planlanıyormuş. kazanan futbolcunun bayern münih'in dünyaca ünlü doktoru hans wilhelm muller wohlfarth gözetiminde oluşturulacak uzman terapist ekip tarafından yapılacak rehabilitasyonunun kulüb tarafından karşılanacağı ve hiçbir masraftan kaçınılmayacağı belirtiliyor.

    taraftarlar arasında konuya ilişkin yapılan ankette ezici bir çoğunluk tarafından törene yöneticilerin de dahil edilmesi istenmiştir.

    teknik ekip tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamada ise kendilerini takımın bir parçası olarak gördüklerini ve bir ayrı gayrı olmaması gerektiğini, bu etkinlikte yerlerini alacaklarını ve bir çekincelerinin olmadığını belirtmişlerdir. bu törenin her ne kadar geleneksel olması yönünde istek olsa da yönetmelikte yer alması uygun görülmemektedir.

    yine konuya ilişkin kongrede açıklama yapan haldun üstünel: "korkulacak birşey yok, kendimi örnek gösterebilirim, başarılı olduğunuz sürece saçınız başınızda kalır", demiştir.

    ayrıca bu gelişmelere en çok sevinen a2 takımının genç oyuncuları: "abilerimiz en azından iyi oynayınca kurtuluyor, biz iyi oynuyorduk, bir tarafımız yırtılıyordu kendimizi gösterelim diye, başarılı olup a takıma çıkıyorduk, yine de saçımız kesiliyordu", şeklinde manidar bir açıklamada bulunmuşlardır.

    "türkiye'de yönetim zaafiyeti ve futbolcuya dayalı düzenin kısa tarihi" adlı kitabın yazım aşamasını tamamlayıp basım aşamasına geçen bazı a takım oyuncuları, gelişmeler hakkında yorum yapmaktan kaçınıp suskunluklarını korumaya devam ediyorlar.

    edit: "zaytung" haberi gibi oldu ya neyse... kaynak bizatihi göttingen haber ajansı muhabiri "caniggia"... her zaytung'un dibi aynı değil mi zaten.
App Store'dan indirin Google Play'den alın