• 2070
    haftalardır, aylardır transfer diye yanıp tutuşanlar var. zannediyorlarmıki sihirli bir değnek dokunacak ve herşey çok güzel olacak... normal şartlarda bir klüp elindeki malzemeye göre takımını düzenler, bir takım hüviyetine kavuşturur. sonraki dönemlerde senede 1-2 futbolcu eksik bölgelere monte edilir. bizde ise her sene 4-5 yabancı ve daha fazlası yerli transferiyle sürekli yeni bir arayış olur. özellikle kredisi geldiği klüpte bitmiş hurda diye tabir edilebilecek futbolcuları almayı çok severiz. yabancı sınırlaması, kadro genişliği vb. bu yerli transferler gerekli diyebilirsiniz ancak bu aradıklarınızı 1 alt ligden daha ucuz daha genç futbolcularla yapmak daha mantıklıdır eminim.*

    birşeyler eksik bu takımda ve bir iki transferle değişecek bir durum değil bu. geçen sene ve bu sene kadroyu isim isim değerlendirecek olursak kaliteli sayılabilecek bir kadromuz var ancak takım halince vasat bir görüntü çiziyoruz. top rakipdeyken, topun olduğu bölgeye 1 kişi baskı yapıyor, forvet hattı izlemekle yetiniyor. orta saha geriye doğru çekiliyor, defans ceza sahasına gömülüyor. topu rakip sahada kapmak için herhangi bir çaba yok. topu çıkarırken rakibe kendi sahasında topyekün bir baskı hepimizin gördüğü gibi üst düzey futbolun bir gereği ama galatasaray futbol takımı bu gerçeğe çok uzak bir oyun oynuyor.

    ortada iki seçenek var. 1.si teknik heyetin takım oyununu benimsetememe durumu ki rijkaard'ın barca'ya oynattığı oyun bu önermeyi güçsüzleştiriyor. 2.si kadrodaki futbolcuların oyun zekaları, kapasiteleri vb. yeterli düzeyde olmaması, verilen taktikleri saha içinde uygulayamamaları. tabi bu 2. önermeyi doğrulamak için rijkaard'ın çıkıp adam gibi ne eksik ne fazla bir bir açıklama yapması lazım ki biz de neler oluyor öğrenelim. her zaman ferguson örneğini veririz henüz çok erken olabilir eleştiriler için ama rijkaard bize galatasaray'ın fergusonu olma emarelerini göstermesi gerekir. izlediği, güvenerek aldığı sistemine uygun bir futbolcuyu, 33 yaşındaki oynadığı her maçta hata yapan bir futbolcuya tercih ederek ilk 11'e monte edebilir. en azından kısa süreli sözleşme isteğini gözden geçirerek, her an gidebileceği korkusunu bertaraf edebilir.

    dipnot: depodan ama hala güncel...
App Store'dan indirin Google Play'den alın