resim
Franklin Edmundo Rijkaard
Görev:Teknik Direktör
Takım:Kariyer Sonu
Yaş:62
Uyruk:Hollanda
  • 2474
    kendisi için adam değil diyenin saçmalamış olacağı teknik adam.
    kendisi için futboldan anlamıyor diyenin saçmalamış olacağı teknik adam.
    kendisine saygı duymayanın terbiyesizlik etmiş olacağı teknik adam.

    kendisi hakkında bizzat kendim de saçmaladığım, yani sadece rijkaard'a b.k atmak için birşeyler yazdığım zamanlar olmuştur.kabul. ki aykut erçetin tercihi ile ilgili olanların hala arkasındayım.

    ama gel gör ki galatasaray'da devrim yapacak kişi değildir. aslında gayet güzel bir ideali var. 4-3-3'te başarı. sürekli topa sahip olmak, sürekli olarak 11 kişiyle maçın içinde olmak. saygı duyulmayacak gibi değil. ama devrim diyor bazıları. evrim-devrim. galatasaray futbolunun evrimleşmesini istiyoruz değil mi? fakat bu evrimin çevrenin etkisinden bağımsız gerçekleşemeyeceği konusunda sanırım herkes aynı görüştedir. çevre.

    la liga (barca örneği açısından)

    futbolun temelinin pasa, futbolcunun top tekniğine, takım oyununa (barca dışında da) dayalı olduğu lig. la liga'da son sıradaki takım bile yaptığı organize ataklarla saygı değerdir. bu temel üzerine topsuz alandayken de oyunun içinde olma , sahanın her yerini kullanma gibi yetenekleride kazanabilirseniz barca olabilirsiniz. yani günümüz barcelona'sı ispanyol'ların topa hakimiyetiyle hollandalı'ların felsefi yaklaşımlarının bir sentezidir. yani barcelona gibi oynamak eğer bir ispanyol takımıysanız, sezonun büyük bölümünü ispanya'da geçiriyorsanız mümkün olabilecek bir durumdur.

    ispanya dışında yüksek pas isabetinin, futbol kültürünün önemli bir parçası olduğu coğrafyalar da var. ingiltere ,fransa. frank rijkaard'ın sıradan bir takımı alıp bir dev haline getirebileceği.

    ve bir de defansif anlamda zihniyet meselesi de var ki, sonra ki paragrafta biraz değineceğim.

    süper toto türkiye ligi

    ismail güldüren, sedat bayrak, fabio bilica,sedat ağçay.
    (bkz: jo'yu bitirdik)

    ''adamın ayağını eline vermek'' üstün bir nitelikse bir lig'de, ve siz bu lig'de mücadele ediyorsanız, yani şampiyonlar ligi finalini isterken futbolunuzu besleyebileceğiniz, geliştirebileceğiniz ya da evrimleştirebileceğiniz futbol kültürü oysa, futbolun gerçekleri varsa, hiç hoşunuza gitmese bile o gerçeğe ayak uydurmak zorundasınız.

    evet. elinde türkiye ligi'nin en kalitesiz orta saha'sı var. ama onun idealine ulaşmak, onun istediği gibi oynayıp başarıya ulaşmak için orta saha gerrard-xavi-schweinsteiger'den oluşmalı.

    şahsi görüşümdür. frank rijkaard büyük teknik adamdır, adamdır, futboldan anlar. ama büyük galatasaray devrimi'ni yapacak kişi o değildir.

    **
App Store'dan indirin Google Play'den alın