resim
Fatih Terim
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:70
Uyruk:Türkiye
  • 393
    2001/2002 sezonunun ilk devresinde 5 aylığına çalıştırıp sonrasında gönderildiği ac milan'ın o dönemki kadrosuna bakacak olursak;

    christian abbiati, paolo maldini, kakhaber kaladze, cosmin contra, serginho, martin laursen, alessandro costacurta, jose antonio chamot, roque junior, thomas helveg, gennaro gattuso, demetrio albertini, manuel rui costa, andrea pirlo, cristian brocchi, massimio ambrosini, andriy şevçenko, filippo inzaghi, jose mari ve javi moreno gibi oldukça iyi ve yıldız futbolcular gözümüze çarpıyor.

    fatih terim'in italya'daki ikinci yılı olmasına, yani yeni bir ülkeye ve onun futbol anlayışına uyum sağlamış olmasına rağmen; kaldı ki önceki sezon nispeten daha mütevazi bir kadroya sahip fiorentina ile oldukça iyi bir sezon geçirmişti; ac milan'da başarısız olmuştur. elinde birçok iyi ve yıldız oyuncu olmasına rağmen yapamamıştır.

    konuyu bağlayayım; her teknik adamın dilinden anladığı, hükmedebileceği ve kafasındakileri aktarıp bunları sahada yerine getirmesini bekleyebileceği oyuncu profilleri vardır. fatih terim'in iyi anlaştığı ve başarılı olduğu oyuncu profili aşağı yukarı bellidir.

    frank rijkaard'ın geçmişte yaşadığı başarılarda elinde bulunan kadrolardaki oyuncu profilleri ve şu an elindeki ayhan akman, barış özbek ve mustafa sarp diyip konuyu kapatıyorum...
App Store'dan indirin Google Play'den alın