resim
Arda Turan
Görev:Teknik Direktör
Takım:Eyüpspor
Yaş:37
Uyruk:Türkiye
  • 2699
    4 yıl önce bugun oynanan m. boleslav maçında parlayan aslandır.

    --- alıntı ---
    09 ağustos 2006

    galatasaray 5 - m. boleslav2

    galatasaray, şampiyonlar ligi’ne 10. kez katılmak için sahadaydı. bir önceki sezonda mucizevi bir şampiyonluk kazanan galatasaray, çek cumhuriyeti’nin bu fazla tanınmayan ama köklü kulübü karşısında şampiyonlar ligi için vize arayacaktı.

    istanbul’daki ilk maç 9 ağustos 2006 günü ali sami yen’de oynanıyordu. avusturya’lı hakem konrad plautz’un yönettiği maça galatasaray, mondragon, cihan, tomas, song, orhan, sabri, okan, ayhan, arda, iliç, hakan onbiriyle çıkmıştı.

    galatasaray, o gün maça çok hızlı başlamış, 6. dakikada iliç’in penaltı golüyle 1-0 öne geçmişti. ardından da sahanın o günkü yıldızı arda’nın 43. dakikadaki golü gelmiş ve devre 2-0 bitmişti.

    ikinci yarı hakan şükür’ün 49. dakikadaki golüyle açılmış, 60. dakikada arda farkı dörde çıkaran isim olmuştu. sonrasında bir ara hızı kesilen galatasaray üstüste iki gol yese de, son dakikada sabri’nin kaydettiği golle skoru 5-2 yaparak büyük avantaj sağlamıştı. güzel futbol, farklı skor ve özellikle de arda turan bu maçın unutulmazları arasında yer almıştı.
    çek cumhuriyeti’inde 1-1 biten rövanşın ardından da galatasaray, adını şampiyonlar
    lig’i gruplarına yazdıran taraf olmuştu.
    --- alıntı ---
App Store'dan indirin Google Play'den alın