• 1593
    en az 3 yabancı transferi yapması gereken takımdır. 2 si ön liberoya biri stopere alınabileceği gibi; stopere, forvete ve ön liberoya birer tane yabancı alınabilir. şahsi tercihim birinci seçenektir.

    kalede aykut ile ufuk'tan birinin oynayacağı kesin gibi. leo franco'ya tribün gözüküyor şimdilik. gözükmeli de zaten.

    bekte sabri yine formayı kimseye kaptırmayacak gibi görünüyor. tam rijkaard'ın istediği gibi hücuma sıkça katılıyor. yedeği ali turan.

    stoperde neill'in yerinin garanti olduğunu söylemeye gerek yok. yanına rijkaard'ın ısrarla ayağına hakim bir stoper istediği konuşuluyor ki, mantıklı olan da bu. basında marquez deniyor, ama adnan sezgin'in kıytırık bir çek stoper getirmesi de kuvvetle muhtemel. parasızlığın gözü çıksın.
    en kötü ihtimalle hakan balta ve ali turan'dan biri o bölgede oynar. rijkaard'ın en son tercihleri gitmezse servet çetin ve gökhan zan olacaktır.

    sol bekte stoper durumuna bağlı olarak hakan balta ve çağlar arasında bir rekabet olacaktır. rijkaard hakan balta'nın hücuma çıkmamasından yakınmış ve son haftalarda o bölgede caner'e şans tanımıştı. bu durum hakan balta'nın sol bekte yerinin garanti olmadığını gösteriyor.

    ön liberolara gelirsek. burada biraz durup düşünmek lazım. bu mevkide oynayacak adamlardan elano dahil en az ikisi top kullanabilmenin yanında top kapmada da başarılı olmalı. mesela elano'nun yanına kontenjandan kazanmak amacıyla musa adapte edilebilir. fizikli biri olsa, biraz tecrübe kazandığı zaman emre oraya cuk oturur diyecem ama o da ufacık tefecik. sanırım diarra yalan oldu, adı sanı geçmiyor hiç. song'un alınmasından bahsediliyor ama kaynak fanatik. yine de geleceğini söyleyenler var. şimdilik orası muallak ama song'un da top kullanabilir olması bir artı olur, hele ki onu alıp mehmet topal'ın mevkisine koyduğumuzda yani tam defansif bir görev verdiğimizde hayat orta sahamıza bayram olur. bunların olmaması durumunda, bana ismi orta sahada asıp kesecekmiş hissi veren m'bami'nin alınması makul geliyor. zira söylenenlere göre hesaplı bir transfer olur şu parasızlıkta. ama hesapta olmayan bir chieck tioté transferi de taraftarımıza huzur verebilir. kendisi dünya kupası mücadelesinde brezilya'ya karşı gayet başarılıydı. orta sahada kaka'dan birçok kez top kaptığına tanık oldum. elano zaten bildiğiniz elano. işi gücü pas dağıtıp oyun yönünü hızlı değiştirmek olmalı.

    sağ kanatta keita'nın sakat, cezalı ve formsuz olmadığı sürece orayı parselleyeceği su götürmez bir gerçek. ancak bi mucize olsa da dos santos'u alabilsek, esas mevkisi orası dos santos'un. feci dribblinglerle içeri katedip defansları hallaç pamuğuna çevirebilir.

    solda kaptanımız arda turan gözüküyor. sağ ve sol kanada eskişehir'den dönen aydın'la beşiktaş'tan bonservissiz gelen serdar özkan dönüşmeli olarak yerleşebilirler. maraton uzun, rotasyon gerek.

    tek forvet baros, burası kesin artık nerdeyse. mehmet batdal da uzun maratonda işe yarayacaktır. tek forvet oynamaya müsait olduğunu belirtmişti bir yazısında sayın osman tanburacı. ancak dediğim gibi, maraton uzun. 2 forvet yetersizdir. en azından bir üçüncü forvet lazım gelmektedir. halil işi olursa kontenjandan yırtarız, o güzel olur.

    değinilmesi gereken bir nokta da şu : bu sistem elano'nun üzerine kurulu, oyun içinde aktif olsa da olmasa da. şöyle ki bahsettiğim sistemde elano orta sahada topu kullanıp top kapan mevkide gözüküyor. fakat onu öne çekersek hücuma daha yakın oynatırsak durum değişir : yanında oynayan adamın da defansa biraz daha önem vermesi gerekir ki durum dengelensin. ayrıca elano'nun yerine dos santos forvet arkası oynarsa, elano dos santos'un arkasındaki ikiliden biri olmaya adaydır, topu kapıp kullanabilmesi itibariyle. işte o zaman yanındaki song (nerden geldiyse hemen) çok faydalı işler yapacaktır. tabi ilk sistemde de çok etkili olur o ayrı mevzu.

    durum kısacası bundan ibaret. yabancıları farklı mevkilerde kullanmak isteniyorsa marquez gibi hem stoper hem ön libero oynayabilen bi adam alınmalı örnek olarak. veya ön liberolardan biri yine türklerden seçilip diğer ön liberonun yabancı olmasından hareketle başka mevkilere yabancı kontenjanı oluşturulabilir.

    kewell hadisesi de şu sıralar tartışılagelmekte. kanımca federasyon'un verdiği yeni +2 lik kontenjandan yararlanmalıdır. leo franco bile (istemeden de olsa) bundan istifade ediyorsa kewell hayli hayli etmelidir. tekrar söylüyorum, 3 dal, uzun maraton, rotasyon gibi nedenlerden dolayı takımda tutulmalıdır. verimi azalacak, yaşlı diyenler olacaktır. ancak kimse tutun da her maç 90 dakika oynatın demiyor. zaten bu adam kişiliğiyle de örnek bir insan, oynamasa bile takıma kazandıracağı çok şey olacaktır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın