resim
Franklin Edmundo Rijkaard
Görev:Teknik Direktör
Takım:Kariyer Sonu
Yaş:62
Uyruk:Hollanda
  • 2028
    hakkında somut konuşulması gereken adamdır.
    barcelona'yı ne halde almıştır? 6. halde.
    ilk sezonunda ne yapmıştır? takımı ikinci.
    barcelona'da kaldığı 5 yılda toplamda ne yapmıştır? 2'si kral kupası, 2'si şampiyonluk, 1'i de şampiyonlar ligi olmak üzere 5 kupa. (o zamanlar valencia, deportivo, villarel, espanyol gibi takımlar şimdinin sevilla'sından çok daha iyiydi)
    taktiksel anlam ne yaptı? barcelona'nın son 2 sezondaki oyunu, paslar, diziliş, onun eseridir.
    altyapıda ne yaptı? messi deyip bırakırım da dur devam edeyim; iniesta, valdes, pique, busquets, bojan, gio vs...
    transferleri? transferden çok altyapıyı kullanıp bütçeyi coşturdu.
    pekiii, barcelona'yı ne halde bırakmış? bunu sorana "la bsg" derken surat ifadem şu olur http://www.beylikduzutdh.org/.../uploads/sarigul.jpg

    edit: her dalda nice kupalar'ın isteği üzerine biraz da hollanda ve sparta rotterdam kariyerinden bahsediyorum şimdi. gerçi ben sadece 2 üzerimdeki entrideki sorulara istediğim sorudan başlayıp yanıt vermeye çalışmıştım ama, tamam.

    kendisi ilk teknik direktörlük tecrübesinde hollanda milli takımındaydı. 1998 yılında aldığı hollanda milli takımını az da olsa yeniden yapılandırmış, fena sayılmayan bir hazırlık dönemi sonrası kendi evinde düzenlediği (belçika ile ortak) euro 2000'de son dünya şampiyonu fransa, o zamanların taş takımlarından çek cumhuriyeti (berger, smicer, koller, rosicky'nin genç yıldız olduğu zamanlar) ve danimarka (saydırmayın buradakileri) ile d grubunda yer almıştır.

    ilk maçta frank de boer'in 89'daki golüyle 1-0 geçti rijkaard'ın hollanda'sı. ardından danimarka'yı 3-0, sona maçta da fransa'yı 3-2 mağlup ettiler ve 7 gol atıp, 2 gol yiyerek gruptan lider çıktılar.

    çeyrek finallerde yugoslavya ile karşılaştılar ve 6-1'le ağzını yüzünü kırdılar yugoların. yarı finalde ise rakipleri italya idi. bakın rijkaard'a çemkiren, fikirlerine kesinlikle saygı duyduğum güzel kardeşlerim; bu maçı youtube'den bir yerden açıp seyredin. kaçan penaltıları, cenabet kluijvert'ı görün, sonra bu turnuva için rijkaard'a başarısız deyin, olur mu?

    sparta rotterdam'a geçelim. eredivisie'nin en eski kulübünü al sen, adamları ligden düşür... finansal yönden acayip sıkıntıları olan rotterdam'ı 13 puan farkla ligden düşürmüş frank rijkaard. peki kadro? alın buyrun http://en.wikipedia.org/...ason_2001%E2%80%9302

    onu da yapsa real madrid'de oynar diyoruz değil mi? onu yapmadan barcelona'ya gitmiş adam. o zaman hep beraber eredivisie tarihinin en köklü takımı sparta'yı ligden düşüren adamı barcelona'nın başına getiren laporta'nın kafasına sıçalım mı?
App Store'dan indirin Google Play'den alın