resim
Franklin Edmundo Rijkaard
Görev:Teknik Direktör
Takım:Kariyer Sonu
Yaş:62
Uyruk:Hollanda
  • 2027
    istikrarın, başarının, geleceğin savunucusu olmak bazı aklı evveller tarafından rijkaard fanatikliği olarak adlandırılıyormuş. haydi canım sende.

    ilk önce eleştiri kalıbımıza bakalım. şunu oynatsaydı, şunu alsaydı, bursaspor böyle kadroyla şampiyon oldu falan geçelim bunları. frank rijkaard'ın ilk senesinin başarısız olduğu konusunda hepimiz aynı fikirdeyiz.

    ama bu başarısızlıkta sorumluluk oranı en az olan kişi de frank rijkaard'dır. hemen hemen aynı taktikle, dizilimle, aynı oyuncular ile ligin ilk haftaları uçan bir takımımız vardı sahada? sonra ne oldu? özellikle yerli oyuncularda bir eksen kayması ve ben oldum havası oluşmaya başladı. caner erkin ve mustafa sarp ilk geldikleri zamanki hırslarını kaybettiler. artık takımda yerim sağlam mantalitesinde oynamaya başladılar. emre güngör, mehmet topal, sabri sarıoğlu en gerekli haftalarda sakatlıkları yüzünden takımını yalnız bıraktılar. milan baros ve harry kewell'ın kahreden sakatlıkları oldu.

    bugün bir pellegrini bile geçtiğimiz sezon kaybettiği şampiyonluğu ronaldo'nun yokluğuna bağlayabiliyor. takımın temel direği denebilecek iki adamdan sezonun yüzde 70'i boyunca yararlanamadık.

    devre arası transfer yapılanması da kısmen doğruydu. elde bulunan orta saha oyuncularına güvendi rijkaard. tahmin edemedi bu oyuncuların fiziksel ve mental olarak çöküntüye gireceğini.

    bakınız servet çetin ne diyor? ben hocayla konuşmam, ayağına gitmem. ulan sen kimsin? hocayla konuşacaksın tabi ki. rijkaard gibi bir futbol bilginin yanından ayrılmaman lazım. sen kimsin arkadaş hocayı umursamam diyorsun.

    uğur uçar şans bulamadığını falan söylemiş. e babacım 30 küsur maç oynamışın. şans bulamamak dediğin bu mudur? takımda arkadaşlık yokmuş vesaire,. ulan sivas'ta ayıların linçinden sizi kurtaran adam kimdir?

    gelelim barcelona'yı ben de şampiyon yaparım yorumcularına. hepinize gerçekten çok acıyorum. elimde olsa ana avrat söverim burada ama yeri değil. barcelona tarihini yeniden kuran, messi, iniesta, krkic gibi yetenekleri dünya piyasasına sunan bir teknik adamdır rijkaard. bugün messi'nin babam dediği adamdır rijkaard. bugün türkiye'ye kaç tane şampiyonlar ligi şampiyonu apoletli adam geldi. rijkaard dediğiniz adam bunu iki kere kazanmıştır. hem oyuncu olarak, hem teknik direktör olarak. rijkaard'ın da bunca başarıdan sonra barcelona'dan kendi isteği ile ayrıldığını ve bir yıl dinlendiğini biliyoruz. guardiola bile kazanılan bir real madrid maçı sonrası rijkaard'a selamı çakıyor. saygısını gösteriyor

    peki sana soruyorum ey ergen şahıs. ne yapalım lan? tarih boyunca bütün teknik direktörlerini yemiş, basının gazına gelip commandante hagi'ye bile zamanında s.tiri çekmiş bir camianın vefakar taraftarı olarak ne yapalım? rijkaard'ı da bir senelik başarısızlık için harcayalım mı? diyelim ki rijkaard'ı gönderdin? yerine gelen ismi rijkaard'dan beter etmezmi bu g.tü kocaman spor medyası ve çok bilmiş kendisine taraftar sıfatı takan ukalalar.

    ama benim yazmam falan hikaye. yönetim bile gerektiği gibi arkasında durmuyor adamın. herkese inat çıkıp bir basın toplantısı ile şu puslu havayı dağıtmıyor. itin çakalın ağzına sakız ediyor.

    e bir zahmet biz rijkaard'ı savunalım lan. galatasaray'da son 10 yılda yapılan transferlerden, teknik direktör değişimlerinden, maliyet analizinden haberin var mı senin? en son ne zaman iki yıl üst üste bir teknik direktörün kaldığını gördünüz bu takımda? bana erik gerets demeyin. onu da küfür ederek kovaladınız.

    ayrıca rijkaard'a para için türkiye'yi tercih etti diyenler, bilmez ki hayatları boyunca göremeyeceği paraları zamanında kazanmış, şu anda istese surinam'ın yarısını satın alabilecek kadar maddi gücü var rijkaard'ın. kariyerinde zirve noktayı görmüş bir adamın böyle ufak hesaplara düşeceğine inananlar önce aynaya baksın.

    bambaşka bir futbol kültürüne gelmiş ve ilk senesinde büyük bir ihanete uğramış teknik adamdır rijkaard. her sabah gazeteyi eline aldığında, göbekli medya dümbeleklerinin rijkaard hoca değil gibi manşetlerini hayatında ilk kez görmüş adamdır rijkaard. kokuşmuş ülkemin, kokuşmuş futbol düzeninde, kokuşmuş medyaya, kokuşmuş taraftara karşı savunulması gereken adamdır rijkaard. yalnız adamdır şu anda rijkaard.

    panik olan bir yönetimin arkasında duramadığı bir adamdır frank rijkaard. şu anda galatasaray taraftarı rijkaard'a destek olmaz ve sahip çıkmazsa yuvadan uçacak olandır. bu kısır döngü sonsuza kadar devam edecektir. bunu kırmak galatasaray taraftarı ve yönetiminin elinde. ha benim umudum var mı ? yok. rijkaard gider başkası gelir, olan galatasarayım'ın yıllarına olur. buradan xxx isimli teknik direktöre gene sallar ülkemin tatlı su faşistleri. yılmaz vural paklar sizi.
App Store'dan indirin Google Play'den alın