• 1580
    şimdi, iyimser bir tahmin yürütüp emre çolak ya da musa çağıran'ın formayı kaptığını ve elano'nun yanına monte edildiğini varsayarsak; yabancı kontenjanı çok rahatlıyor. böylelikle elimizdeki yabancı kontenjanını ön libero ve stoper için kullanma imkanı doğuyor. musa'yı bilmem ama emre'nin şansı var. ama bu gerçekleşmezse; göbekte elano - arda ikilisi devam edecek, boşalan sol açığa ise serdar özkan geçecek. bu durumda sözlük illa ki sol açığa transfer isteyecek ve tabi ki elano - arda ikilisinin arkasına hala bir ön libero almak gerekecek.

    bilica'yı satacağı söylenen fenerbahçe'nin anında yavşayacağını bilmesem; elde avuçta ne varsa madjid bougherra'ya yatırılmasını isterdim. 18 haziran 2010 ingiltere cezayir maçı'nda hatasız oynamasına rağmen, normal oyununa kıyasla daha mütevazı oynadı; öyle göbekten topu alıp süre süre rakip ceza sahasına dayanmalar falan yoktu. efendi efendi defansını yaptı, gelen topu uzaklaştırdı. hazır fazla dikkat çekmiyorken, ön protokolleri tamamlamak lazım bu adamla. dünya kupası süresince kulaklarını transfer tekliflerine kapatmıştır zaten.

    bougherra, hem stoperde hem de ön liberodfa oynayabilen bir adam.

    -ali turan iyi oynarsa; koy ön liberoya bougherra'yı, bassın, ısırsın, atak kessin, bi de üstüne top sürsün, takımı hücuma çıkarsın. göbekte elano-bougherra-arda gibi oyunu iki yönlü oynayabilen üç futbolcumuz olsun sahada.

    -baktın ki musa çağıran ön liberoda iyi oynuyor; koy bougherra'yı stoperde neill'in yanına, iki cihan bir araya da gelse gol yemeyecek olmanın güveniyle oynasın takım.

    bence bu rahatlıklaraa sahip olabilmek için sol açıkta serdar özkan'a tahammül etmeye değer. bonservisinin 7 milyon euro civarında olduğunu duyduğum bougherra alınırsa; giovani'yi kadroya katacak para kalmıyor tabi. illa solda iyi bir yabancı isteniyorsa, kontratı bitmekte olan, ya da yaşı ilerlediği için bonservisi düşük olan bir futbolcula bir sezonluğuna anlaşılsın. ya da giovani için yaptığımız gibi; önümüzdeki sezon bonservisiyle alabilmemiz için iyi bir futbolcu opsiyonuyla kiralansın. nasıl olsa orta saha sorunumuzu çözdükten sonra takım büyük ölçüde rahatlayacak ve 2011-2012'de şampiyonlar ligi'ne büyük ihtimalle katılacak. tabi bu bougherra ya da o ayarda bir orta sahanın alınmasına bağlı. ama başarılabilirse; 2010-2011 sezonunda opsiyonuyla kiralanacak bir sol açığın, 2011-2012'de şampiyonlar ligi'nde oynayan bir galatasaray'ın kadrosuna katılması kolay olacaktır.

    o yüzden giovani ve kewell'ın gidişinden doğacak olan boşluk bekleyebilir; acil olan orta saha. 2010-2011 boyunca; arda, serdar özkan, keita ve emre çolak sol kanadı dönüşümlü olarak idare edebilirler. zaten sınırlı olan transfer bütçesinin sol açık oyuncusuna boca edilmesi hata olur. bonservisi takside bağlanır ya da opsiyonu ile kiralanırsa olur; ama tottenham'ın 7-8 milyon euro istediği giovani'ye bu para verilirse, işimizi görecek bir orta saha oyuncusu alamayız. işimizi görecek bir orta saha oyuncusu alamazsak da, ligi en iyi ihtimalle üçüncü olarak bitiririz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın