• 80
    bu örgütün zirveye çıktığı 2002-2012 yılları arasında galatasaray yakın tarihinin en kötü yıllarını yaşamıştır. arada birkaç mucizevi şampiyonluk almış ama kadro kalitesi fener'in yanına bile yaklaşamamıştır. derbilerdeki hakem skandalları, yaşadığımız ağır hezimetler kimin eseriydi? üstelik muhteşem avrupa başarıları ve avrupa kupalarının hemen arkasından bir ekonomik çöküş yaşıyoruz. madem her şeyi fetö'ye bağlayacağız, nasıl oluyor bu? mustafa cengiz başkanın dediği gibi fetö silindikten sonra şahlanan sadece bir takım var, kim ne kadar şampiyon olmuş, bunları da konuşalım mı? bunlar fetö ile galatasaray'ın arasındaki korelasyonun gerçek izleri. bir şey daha belirtelim. galatasaray lisesinin varlığından dolayı bu ülkede sızılmayacak tek kurum tek dernek de galatasaray'dır. yine bunu söylemeye cesareti olan fbjk taraftarı veya gazeteci var mı?

    fetö dini bir cemaat görünümlü, zamanında legal kurumları olan, ülkenin yüzde 70'inin muhafazakar olduğu düşünülürse geniş bir kitleye ulaşabilen örgüttü. bu örgütün lideri fetullah gülen 2008 yılında örgüt üyeliğinden beraat etti, yargıtay da onadı. sakıncalı bir yapı olduğuna dair ilk ibare 2014 yılındaki mgk kararı. 2015 yılında paralel devlet, 2016 yılında darbeden ancak 2 ay önce yine bir mgk kararıyla terör örgütü olabildi. eğer mahkeme sürecini ele alırsak ancak 2017 yılında terör örgütü olduğu tescillenmiş. bu işe en başından itiraz eden biz fetö'ye fetö demiştik diyen bir kesim var. vicdanen haklı olabilirler ama bunun bir önemi yok. devlet demiş mi dememiş, 2015'e kadar diyememiş, hatta desteklemiş. bu örgüt hükümetle kavga edince de olayı belirleyen hukuk değil yine siyaset olmuş. ama biz bu geriye dönük okumaları yapmadığımızdan her şeyi ıskalıyoruz. suçta ve cezada kanunilik ilkesi gibi en temel şeyi ıskaladık biz. çık bakalım işin içinden.

    bu meselede herkes ikiyüzlü davrandığından ve meselenin özünü hep anlatmadıklarından dolayı sanki hakan şükür baştan teröristmiş de galatasaray onu desteklemiş, oynatmış gibi bir mana çıkaranlar var. hakan daha 90'ların başında zaten cemaatçiydi, cemaatçi kimliğiyle akp milletvekili oldu. galatasaray ile alakası bile kalmadı. ne zaman cemaat fetö oldu, hakan galatasaraylı oldu. milli takımda da oynuyordu, hiçbir yerden dışlanmadı ki galatasaray'dan dışlansın. fenerbahçe'de beşiktaş'ta da tonlarca örneği var, bırakın futbolcuyu yönetici bazında isimler var. bunları zaten biliyoruz ama ya idrak eksikliğinden ya da düz mantıktan mesele ıskalanıyor. biz anlatamazsak bu olayları bilmeyen genç kardeşlerimizin kafası karışacak. galatasaray fetö ve onun üzerinden yapılan algılarla mücadele etmek zorundadır. çünkü gerçekten bir iftira yığınağı var.

    son olarak bu örgütün yurt dışı boyutu elbette var. londra'daki baronlar biraz da burayı kapsıyor. gücü azaldı, etkisi azaldı zannedilmesin. kabuk değiştirip form değiştirip tekrar gelirler, anlamazsınız. keşke devlet devletliğini yapsa da istismar kapılarını kapatsa. iş işten geçtikten sonra adam asmak, günah çıkarmak, hakan şükür'e de terörist demek çok kolay.
App Store'dan indirin Google Play'den alın