• 2
    --- alıntı ---

    vatan gazetesinden elif altın'ın haberine göre, aralarında arda turan, emre belözoğlu, okan buruk ve bir dönem bursaspor teknik direktörlüğü görevini de yürüten bülent korkmaz hakkında 'fetö terör örgütüne üye olmak', 'örgüte üye olmamakla birlikte bilerek ve isteyerek yardım etmek' iddiasıyla inceleme yürütüldüğü öğrenildi.

    https://tr.sputniknews.com/...o-baglanti-inceleme/
    --- alıntı ---
  • 3
    yeni türkiye'de hırsızların, yolsuzların, şikecilerin suçu başkasına atıp kendilerini temize çıkarmak için kullandığı terörist örgüt. bunlar arasında en komiği de fenerbahçe'nin yaptığı şikeyi fetö operasyonu diyerek temize çıkarmaya çalışması. bir de utanmadan galatasaray'a fetöcü diye iftira atması. ulan sanki benim başkanım türkçe olimpiyatları'na sponsor oldu, sanki benim yöneticilerim fetöcü hakim savcılarla tesislerde halı saha maçı yaptı. şikeci ve ahlaksız olmanızın fetö'yle hiçbir ilgisi yok. tarih sizi şikeci ve ahlaksız olarak yazacak.

    (bkz: ali koç ferit şahenk ve murat ülker'in fetö'ye sponsor olması)

    https://twitter.com/.../1117556496655687682
  • 5
    http://haber.sol.org.tr/...in-futbol-agi-263648

    yıllardır birçok iktidarın ortağı ve destekçisi olan cemaat, neredeyse her alanda olduğu gibi futbolda da istediği gibi at koşturmuş, birçok “yıldız” ismi kendi müridi haline getirmiş, üstelik bunu gözlere sokarak yapmıştı. cemaatçi futbolcu denildiğinde akla gelen ilk isim olan ve cemaat kontenjanından erdoğan tarafından akp milletvekili de yapılan hakan şükür, aslında cemaat’in bu ağdaki parçalarından sadece biriydi.

    gazeteci toygun atilla, yeni kitabı “ifşa”da cemaat’in futbol yapılanmasına ilişkin hakan şükür’ün ötesine geçen ilişkilerin ayrıntılarını yazdı.

    bu ağın temas etmediği, içine yerleşmediği neredeyse tek bir kulüp bile kalmamış durumda...

    plan kadiköy’de başladi

    kitaptaki anlatıma göre, gülen, futbol dünyasında “atılım” yapmaya "kaçak" olduğu dönemde, tam da fenerbahçe stadının önünde karar verdi. 1984 yılında bir araçla fenerbahçe stadının önünden geçen gülen, sabah erken saatlerde stat önündeki insan kalabalığını görünce şaşırmış, nurettin veren’in anlatımına göre futbola el atmaya o zaman karar vermişti.

    ilk bağlantilar ihsan kalkavan ve ismail demiriz…

    gülen bu kararını havada bırakmayarak kısa süre içinde futbolun içine yerleşmeye başlayacaktı...

    cemaat’in futbol dünyasındaki bilinen ilk bağlantıları beşiktaş’ta yöneticilik yapan ihsan kalkavan ve galatasaray forması giyen ismail demiriz olacaktı.

    ancak ağın “gizliliği” düşünüldüğünde bu bağlantının başlangıç noktasının çok daha fazlasını içerdiği açık.

    maradona, gülen, erdoğan, gökçek, çiller…

    bu ilk bağlantıların kurulduğu dönemin ardından 1995 yılında, istanbul ali sami yen stadında bosna için bir dayanışma maçı organize eden gülen, dünya yıldızlar karması ile türkiye yıldızlar karması’nı karşı karşıya getiriyor, organizasyona dünyaca ünlü futbolcu maradona katılıyordu.

    bu şaşalı girişe şahitlik yaparak protokol tribününde gülen’in yanında olan isimler tayyip erdoğan, tansu çiller, melih gökçek ve hikmet çiçek gibi isimler olacaktı.

    gülen 1984'te "eksik tarafımız" diye nitelediği futbol konusunda dev bir adım atıyordu...

    beşiktaş’a başkan adayi çikardilar

    artık futbolun yıldızlarını buluşturan etkinliklere imza atmaya başlayan gülen, 1998'de bir büyük kulübün yönetimini de doğrudan ele almak için hamle yapacaktı.

    atilla'nın kitabına göre, cemaatçi ihsan kalkavan 1998 yılında süleyman seba’nın karşısına başkan adayı olarak çıkacak, bir cemaat adımı olan bu proje alınan 1250 oya rağmen sonuca ulaşamayacak, başkanlığı 2500 oyla yeniden süleyman seba kazanacaktı. o dönemde sivil toplum kuruluşları birliği bir açıklama yaparak cemaat’in beşiktaş’ı ele geçirmeye çalıştığı uyarısında bulunacaktı…

    gülen’in yanindaki futbolcular…

    gülen’in futbol dünyasındaki etkisini gösteren meşhur videoların birinde hakan şükür, hakan ünsal, ismail demiriz, uğur tütüneker, mert korkmaz, arif erdem gibi isimler gülen’in yanı başında oturuyordu.

    bu isimlerin cemaat’le bağı her zaman gündem olurken, bu toplantılardan birine katılan isimlerden evren nuri turhan da benzer bir toplantıya şahitliğini, “mağdur” olarak anlatıyor. turhan, cemaat mağduru olarak verdiği ifadesinde, mert korkmaz tarafından çağrıldığı toplantıda hakan şükür, ertuğrul sağlam, mutlu topçu, arif erdem, uğur tütüneker, hakan ünsal ve okan buruk gibi isimlerin de olduğunu, toplantıya gülen’in de geldiğini anlatırken, bir daha böyle bir buluşmaya katılmadığını ifade ediyor.

    turhan, gittiği tüm takımlarda benzer bir cemaat ağı olduğunu, 2008 yılında futbola nokta koyduğu kayseri erciyespor’da cemaatçi futbolcuların kendisini dışlaması sonrası kadroya giremediğini ileri sürüyor. yani her yerde onlar vardı, transfer paraları, pirimler ne varsa hepsi onların kontrolündeydi bu anlatıma göre.

    kitapta mağdur olarak ifadesi yer alan bir diğer isim, bir dönem galatasaray forması giyen mustafa kocabey olurken, kocabey de cemaatçilerin hedef alması nedeniyle ne milli takımda forma giyebildiğini ne de galatasaray’da şans bulabildiğini söylüyor.

    kocabey ifadesinde, hakan şükür, arif erdem, cihat arslan, okan buruk ve emre belözoğlu’nun galatasaray’daki diğer futbolcuları cemaat adına etki altına almaya çalıştığına işaret ediyordu.

    üç itirafçi futbolcu

    kitapta cemaatçi olan ve sonrasında itirafçılık yapan üç futbolcunun da ifadelerinin ayrıntıları yer alıyor.

    bu isimler bekir irtegün, ömer çatkıç ve uğur boral olurken, üçü de futbol dünyasındaki cemaat bağlantısına ilişkin önemli iddialarda bulunuyor.

    türkiye’de tüm takımlarda olduğu gibi gaziantep’de cemaatçi futbolcular kendi ağlarını kurarken, bekir irtegün de bu ağ tarafından kapsanan isimlerden biri olduğunu söylüyor. ömer çatkıç ve barış durmaz gibi isimlerin cemaat sohbetlerinin vazgeçilmez isimleri olduğunu belirten irtegün, fenerbahçe’ye transfer olduğunda bir telefon aldığını ve orada “yeni imamla” tanıştığını aktarıyor.

    emre, alper, gökhan, mehmet…

    irtegün, fenerbahçe’deki cemaat toplantılarında emre belözoğlu, uğur boral, ertuğrul taşkıran, alper potuk, orhan şam, gökhan gönül ve mehmet topal gibi isimlerin yer aldığını, risale-i nur okunduğunu, gülen’in videolarının izlendiğini ileri sürüyor.

    irtegün, bazı toplantıların emre belözoğlu’nun evinde yapıldığını da ifadesine ekliyor. cemaat itirafçısı olan bir diğer isim olan uğur boral ise cemaat’le gençlerbirliği’nde oynarken tanıştığını, burada cemaatçi futbolcuların başında ise takım kaptanı ümit bozkurt’un olduğunu söylüyor. ankara’da yapılan cemaat toplantılarında iddiaya göre, ümit bozkurt, sedat yeşilkaya, erkan özbey, ali cansun yer alıyordu.

    fenerbahçe’ye transferinden sonra cemaat abisinin değiştiğini belirten boral, tıpkı bekir irtegün gibi artık yeni imamı ali şenel’le bağlantı kurduğunu belirtiyor.

    boral, fenerbahçe’de cemaat toplantılarında tuncay şanlı, bekir irtegün, emre belözoğlu, orhan şam ve gökhan gönül gibi isimlerin yer aldığını iddia ediyor.

    itirafçı olan bir diğer isim olan ömer çatkıç ise, kendisini cemaatle tanıştıran ismin cihat arslan olduğunu, erkan özbey, gökhan tokgöz ve mehmet çakır’ın da toplantılarda yer aldığını söylüyor.

    çatkıç’ın cemaatle bağı olduğunu söylediği diğer futbolcular uğur kavuk, hakan özmert, orhan ak ve emrah başsan'dı.

    zafer biryol’un verdiği liste

    cemaat davasında uzun süre tutuklu kalan ve geçtiğimiz günlerde tahliye edilen zafer biryol da, cemaat bağı olan futbolcular listesi veren isimlerden biri.

    biryol’un cemaat bağı olduğunu söylediği isimler: emre belözoğlu, ümit bozkurt, cihat arslan, alper potuk, orhan şam, tuncay şanlı, gökhan gönül, mehmet topal, gökhan tokgöz, mehmet çakır ve ertuğrul sağlam.

    listedeki isimlerin çoğu hakkinda işlem yapilmadi

    cemaat’le bağı olan bu isimlerden hakan şükür ve arif erdem yurtdışına kaçarken, ilk cemaatçi futbolcu olarak bilinen ismail demiriz, iki kez tutuklanıp serbest bırakılırken, tutuksuz yargılandığı davada 6 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

    kısa süre tutuklu kalan bir diğer isim uğur tütüneker olurken, diğer isimlerin neredeyse hiçbiri hakkında işlem yapılmadı, bazıları hakkındaki dosyalarda ise takipsizlik kararı verildi.

    bu isimlerin birçoğunun cemaat-akp kavgası sonrası taraf değiştirmesi, akp saflarına geçmesi sayesinde soruşturma konusu olmadığı belirtiliyor. (sol haber)
  • 6
    rıdvan dilmen: "rasim ozan kütahyalı sen fetö sevdalısıydın.''

    https://twitter.com/...s/872152060904517632

    https://twitter.com/.../1308136524597407744

    arkadaş bu ülke gerçekten çok değişik ya. üst yapıdaki herkes kendini akıllı sanıyor ama hiçbiri akıllı değil, alt seviyedeki insanların hepsi de üst seviyeye çıkmak için üst seviyedeki insanlara benzemeye çalışıyor, yani akıllı gibi gözükmeye çalışıyor. herkes şark kurnazı ülkede amk.

    üstteki 2 linkteki bilgiler ayan beyan ortadayken adam rok'a, "fetö sevdalısıydın" diyor. ulan tamam rok, fetö sevdalısıydı da sen neydin sanki? sen de bu sevdalılar güruhunun içindeymişsin işte.
  • 8
    fb camiası tarafından sistematik şekilde adı zikredilen örgüt. aslında bildiğin nemalanıyorlar bu örgütten. yaptıkları her pisliği bu örgüte yıkarak işin içinden çıktılar mesela. şike, polis arabasını devirmeler falan fetö'nün suçu oldu çıktı. şimdi günümüzdeyse sürekli bizi bu örgüt ile itham ediyorlar ama esasında kendileri bu örgütün taktiklerini kullanıyor. montajlı videolara sığınıyorlar mesela aşağıdaki linkten hatırlayacağınız üzere.

    https://twitter.com/.../1739393067084333455
  • 13
    --- alıntı ---

    fetö'nün koç'un evinde kurulduğu doğru mu?

    1971 yılı fethullah gülen için bir kırılma yılıdır. bugünün fetö'sü o yıl kararlaştırıldı. fethullah gülen 1971 yılında yargılandı ve mahkûmiyet cezası aldı ancak 1974 affı nedeniyle dava düştü.

    1971 yılında türkiye cumhuriyeti devletinin kayıtlarına giren bir toplantı yaşandığı söyleniyor..

    mit iddiası

    “1971 yılında vehbi koç'un evinde bir toplantı düzenlendiği ve bu toplantıya fethullah gülen, vehbi koç, dönemin mit müsteşarı fuat doğu, diyanet işleri başkan yardımcısı yaşar tunagür ve aralarında tsk mensubu olan önemli isimlerin katıldığı iddia edilmiştir.”

    devletin kaydına giren bu iddiayı, bir dönem fethullah gülen'in en yakını olan ve orduda cemaatin imamlığını yapan latif erdoğan yıllar sonra şu sözlerle itiraf etti:

    “başlangıçta cemaat örgütlenmesi ve hiyerarşi bulunmuyordu ancak 1971 yılında gülen'in ankara'da vehbi koç'un evinde cemaat örgütlenmeye başladı.”

    --- alıntı ---

    https://twitter.com/.../1767897191060742266
App Store'dan indirin Google Play'den alın