• 153
    spor basınında bir beyefendi göster deseler belki de hiç düşünmeden ilk sıraya yazılacak bir isim.

    kendisinin vefat haberini alınca bu şekilde tanımladım yaptığım paylaşımda.

    istanbul'da yaşamadığım için spor basınında geç tanıyabildiğim isimlerden oldu ahmet abi. beraber katıldığımız birçok bisiklet yarışında bol bol sohbet etme imkanımız oldu yıllar boyu. selamlaştığım ilk günden son gördüğüm güne dek her zaman kibar gülümsemesi, herkesle ettiği harika sohbetler, oturduğu her masaya bir klaslık ve beyefendilik katmasıyla daha da detaylı anlatabilirim kendisini.

    70 yılı aşan ömründe tecrübesinden bahsetmek bizim haddimize değil elbette. ancak bisiklet gibi daha az ilgili olduğu alanda kafasına bir şey takıldığı anda "şu neden şöyleydi" diye meraklı bir çocuk gibi sorar, cevabını da sanki bizim ustamız değilmiş de staja yeni başlamış bir üniversite öğrencisiymiş gibi merakla dinler ve teşekkür ederdi.

    her buluşmamız bisiklet yarışları için olduğundan günlerce bir arada oluyorduk ve galatasaray'ı konuşmayı da ihmal etmiyorduk. takım ve camiayla ilgili güncel sohbetlerin üzerine sohbetinizi sürdürüp araya birkaç da galatasaray anısı sıkıştırsın diye merakla beklerdiniz. fikrine katılmayanlar da çok olmuştur mesleği boyunca ama ahmet abi o kadar güzel bir beyefendilikle ve kibarlıkla eleştirisini de memnuniyetini de aktarırdı ki aynı fikirde olmasanız bile en ufak bir itirazda bulunmaz teşekkür ederdiniz. sokakta bunu başarabilen insanı bulmak çok zorken spor basınında böylesinin yer alması ve onu tanıyıp sohbet edip vakit geçirebilmiş olmak çok güzel bir tecrübeydi.

    hoşça kal ahmet abi.
App Store'dan indirin Google Play'den alın