• 36647
    20 yıl önce, gençlik yıllarımda futbola büyük bir tutku ile bağlıydım. fakat genelden farklı olarak ben işin sistem, taktik tarafındaydım. o yıllarda sınırlı kaynaklardan olabildiğince bu işin taktik tarafını okur ve okudukça 1 teknik direktörün 11 kişiye neler yaptırabildiğini görüp büyülenirdim. hatta bu öyle bir hal almıştı ki okuduğum bölümle çok alakasız olmasına rağmen bir tv kanalının futbol analistliği staj programına başvurmuştum. gittiğimiz maçlarda herkes bağırıp çağırırken ben alex ferguson sessizliğinde maçı izlerdim.

    yıllar içinde bu tutkum bir şekilde yön değiştirdi, sadece galatasaray'ı takip eden bir taraftara döndüm. taa ki osimhen'in transferine kadar.

    3-5-2 söylentileri, yine saatler boyunca taktik analiz incelemeleri, hatta youtube'da da mükemmel kaynaklar varmış onları keşfim derken yine 20 yıl önceki tutkumun tekrar alevlendiğini gördüm.

    fakat bugün 12 eylül, transfer dönemi kapanmak üzere. ben galatasaray futbol takımının taktiği, sistemi üzerine kafa yormak arzusu içindeyken maalesef ki bunu yapamıyorum. henüz oyuncu grubu belli değil, yönetim büyük hatalar içinde, taraftarlar öfkeli.

    eminim ki takımımız hakkında benimle aynı hislerde olan bir çok taraftar var. yoğunlukla işin taktik kısmına kafa yoran ve bundan büyük zevk alan bir çok futbolsever var. takım ve renk aşkımız baki, her halükarda biz takımımızın yanındayız ama siz sayın yönetim, biz neden sağlıklı yönetilen futbol takımlarında olduğu gibi artık transferi bir kenara bırakıp sadece ne oynayacağımıza odaklanamıyoruz?
App Store'dan indirin Google Play'den alın