resim
Okan Buruk
Görev:Teknik Direktör
Takım:Galatasaray
Yaş:50
Uyruk:Türkiye
  • 13765
    genelin aksine hala ve hala galatasaray için en ideal hoca olduğuna inandığım hocamız. kötü mü başladı? evet bence sezonu feci formsuz açtı. ne yapacağına, ne kurgulayacağına karar veremedi ve bence sanılanın aksine eldeki malzmeye güvenme konusunda çok da emin değildi. neticede 2 sene şampiyon olmuş takımın gevşeme ve doygunluğunu bilir. ucl elemelerinde sağlam şekilde bir dersi topluca aldığımızı umuyorum. hoca da dahil.

    bugün gelinen noktada 3-5-2 gibi bir yeni sistem istediği ve bunu osimhen’e anlatarak aklını bize çeldiğini gardi söylüyor. demek ki hocanın kafasında oturmuş bir sistem var. yoksa osimhen’i falan ikna edemezdi anlattıklarıyla. adam mantıksızlık görse “ne anlatıyon hoca?” der el sallardı. gardi’nin dediğine bakarsak osimhen dahi heyecanlanmış. üstüne anlaşılan hoca icardi’yi de yanına çekmiş daha osimhen’le pazarlık sürerken. 2’li forveti 2 dünya yıldızını ikna edecek derinlikte izah etmişse kafada oturtmuştur. ama işte bazı “ama”lar da devam ediyor.

    mesela bir “ama”. ama hocam kusura bakma sen bu tepkileri almak için adeta özel çaba sarf ettin. tamam yönetime carlama ama neden kendini öne atıyorsun? “yönetimimiz gereğini yapacaktır” de çekil köşene. neden daha transfer dönemi başından allama, pullama yapıyorsun? biraz politik olsa muhtemelen ne bu kadar tepki görecekti ne de yönetimle kavgalı hale falan gelecekti.

    bir de 3-5-2 deniyor, 11’ler orada burada çıkıyor; ama büyük bir sıkıntı var. yedeği yok çoğu bölgenin. nasıl oynayacağız o şekilde 3-5-2? yine eksik, yine eksik. transfer lazım ve hocam yine fazla sakinsin.

    “yıkılan duvara omuz verilmez.” derler anadolu’da. ben bu yönetimin sportif başarıdan bağımsız 2 yılı tamamlamasını çok zor görüyorum. hele divan’da fatih altaylı’nın anlattığı şekilde gerilimler olduysa cidden zor. sen bırak yönetimi kendinin ve galatasaray’ın geleceğine odaklan sadece.

    ha kendi dönemi bir şeyi gösterdi. yıllarca fatih terim için “geçimsiz, her yönetimle kavga ediyor” falan denirdi. hoca çok da haksız değilmiş yaşayarak görüyoruz. okan hoca hem tribün/medya linci yiyor hem de yönetim felaket ve acıklı bir yaz dönemi geçirtti herkese. fatih hoca iletişimi evet belki hocalık dönemlerini kısalttı ama ideal olan da buymuş gibi görünüyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın