• 36422
    dünyada hemen hemen her ligde hatta her takımda envai çeşidi bulunan adam yiyen 6 numara her nasıl oluyorsa bir tek bizde bulunmuyor.

    şu yalan dünyada en kolay bulunan oyuncu türü üstelik bu ya. 200k’ya da bulursun 20 milyona da. fiyatına göre de oyuna dair beklentilerin de yükselir; kimi enfes paslar atar, kimi skor yapar ama bunların ortak özelliği dönen topları kapmak, rakibin kontra fırsatını engellemek, hava toplarında üstünlük kurmak, orta sahada sertlik oluşturmak falan. çok basit ya. şu an bizim orta sahamızda eksiklik olarak nitelendirilen her özellik bu tür adamlarda bulunan temel ortak özellikler. dediğim gibi büyük paralar vermene gerek yok. her yerde bulunuyor.

    beni bilen bilir (kimse bilmiyor aq), geçen sezondan beridir 6 numara diye bas bas bağırıyorum. kimi mertens’in yerine adam bakıyordu o dönem, kimi pas bağlantısı olana yanlıyordu, kimisi de registaya dileniyordu. tamam bunlar da önemli ama oyunun temeli değil. senin binanın temeli yokken, dekorasyona, iç mimarisine özen gösteriyorsun. şarapçı kenan gibi olamaz olamaz diye bağırasım geliyor resmen ya. önce bi temelini kur, sonra hangi allahın cezası terimlere yöneliyorsan yönel. ilk almamız gereken oyuncu tipine yatırım yapmadık ve halen yapmıyoruz. ne diyim ki ben.

    bu takımın çok bi eksiği yok ya. bi 6 numara alınsın, oyun nasıl fark edecek hepimiz görürüz. hatta iddia ediyorum, sergio, zaha, ziyech, dubois gibi oyuncular ayrılsa, yerlerine hiç transfer yapılmasa bile tek bir 6 numarayla şampiyonsun, avrupa’da da hatrı sayılır şekilde ilerlersin. tek bir adam bütün çehresini değiştirir. 4-2-3-1 mi oynuyorsun, 4-6-0 mı kafana göre artık. doğru adamı bulduğun zaman dizilişin çok önemi kalmıyor. çok takıyoruz böyle şeylere. dediğim gibi binanın temeli olmadan biz ince işlere yöneliyoruz. o bina 5’lik depremle çöker, çöktü işte young boys maçında.

    alt tarafı 6 numara ya. alın getirin şunu.
App Store'dan indirin Google Play'den alın