• 36416
    young boys maçında okan hoca'nın büyük hataları oldu. bireysel çok büyük oyuncu hataları oldu. fakat bence elenmemizdeki 1. neden oyuncular arasındaki fiziksel uçurumdu. ben aynı takımla yine 2 maç yapsak yine elenen tarafın biz olacağımızı düşünüyorum.

    bu takım fiziksel olarak güçlü rakiplere karşı ve savunmada rahat oyun kurdurmayan rakiplere karşı tamamen savunmasız kalıyor. sorsak kalite farkının kendimizin lehine olduğunu söyleyebiliriz. ama ben bu duruma inanmıyorum açıkçası, kalite dediğimiz şeyin ne olduğuna göre değişir çünkü cevabı. teknikse değişir, fizikse değişir.

    evet takımımız bir oyun planı yokmuş gibi oynadı, rezaletti ama ben sorunun sadece bu olduğunu düşünmüyorum. geçtiğimiz sene 40 yaşındaki dzeko karşısında torreira yine çok etkisiz kalmıştı. orta sahada fiziksel olarak 0 olan bir takıma kaliteli diyebilmek gerçekten mümkün değil. nereye göre kaliteli, süper lig'e mi avrupa'ya mı önce onu konuşalım.

    okan hocam kusura bakmasın sene 1998 değil, bu takım baskıyı kusursuz bir şekilde kurabilecek bir orta sahaya zaten hakim değil. kaldı ki günümüz futbolunda fiziksel kapasitenin önemi iyice arttı. xavi-iniesta senelerce arkalarında kapı gibi bousquets ile oynadı. modric, kross yıllarca casemiro'yla oynadı. barcelona pedri-gavi'nin arkasına çıkardı yine dev gibi bir oğlan koydu. biz hala 7 cüceler anasını satayım.

    eldeki kadro türkiye ligi gibi fiziksel olarak herhangi bir tehdit içermeyen rakiplere karşı üstünlük kurar. ama maalesef boey'in de gitmesiyle avrupa'da fiziksel olarak ön plana çıkan tüm rakiplere karşı çok ama çok zorlanır.

    kusura bakmayın ama 1. hata kadro planlamasındadır, buna binaen 2. hata da transferdedir. daha sonra bana kalırsa önce fernando muslera, daha sonra okan buruk'un hatalı kararları gelir. son olarak da oyuncuların gösterdikleri bireysel performans gelir.

    (bkz: 27 ağustos 2024 galatasaray young boys maçı)
App Store'dan indirin Google Play'den alın