resim
Fatih Terim
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:71
Uyruk:Türkiye
  • 37656
    galatasaray'da kariyerinin bu yaştan sonra başkanlık dışında bir pozisyonda devam edeceğini sanmıyorum. kendisini sevmek ayrı, teknik direktör olarak tekrar görmek istemek ayrı benim nazarımda.

    başkanlık gibi bir düşüncesi varsa ve bunu gerçekleştirirse başarılı olup olamayacağını bilemiyorum ama içerideki bazı kemikleşmiş yapıları darmadağın edeceği kesin.

    tanıdığınız düşmanla mücadele etmek kolay derler. galatasaray yıllardır kendi içinde bir denge oluşturmuş durumda. bu denge, dönemsel olarak başarılı olanı bozan ve başarısız olanı değiştirip başarılı olmaya zorlayan bir düzen. bu nedenle sürekli başarı ve başarısızlık yaşanmıyor, döngü halinde tekrar tekrar yaşıyoruz.

    fatih terim futbol takımında görmeye alışkın olduğumuz kaos/başarı döngüsünü yönetimsel anlamda da denerse, ki deneyecektir, bu düzeni ve oyuncuları yerinden eder. bunun sonucunda ya ölürüz ya uçarız, arasını görme şansımız olmaz.

    ancak uçacağımız senaryoda bile bir problem var. her şeyi kendi yapma isteği de var hocanın. kendisi yapabiliyor olsa bile kendisinden sonra ortada büyük boşluk kalmasına neden oluyor. bu yazacağıma büyük tepki gelecektir belki ama tek adam sistemi kuruyor hoca ve bunun benzerini ülke olarak farklı bir mecrada yıllardır çekiyoruz. liyakat konusunda da bence çok iyi bir geçmişi yok, daha çok duygusal bakıyor çalışacağı kişilere.

    ezcümle başkan olarak gelirse ve alışık olduğumuz profili devam edecekse bildiğimiz galatasaray yerine başka bir galatasaray izleriz. iyi kötü bilinmez ama farklı olacağı kesin.
App Store'dan indirin Google Play'den alın